sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Oleskeluhuoneen uusi ilme

Meidän kotona on eilen vieraillut hyrskynmyrsky. Saimme vihdoin muutettua makuuhuoneet yläkertaan. Tyttö sai oman huoneensa käyttöön ja me mieheni kanssa nukumme ihan seinän takana. Muutoksen myötä entisestä alakerran makuuhuoneestamme tuli leikki/pelihuone. Kyseiseen huoneeseen sijoitettiin ennen olohuoneessa pyörineet tv ja lelut. Voidaan sanoa, että nyt eletään sitä järjestystä, jonka mielsin ostaessa meille toimivaksi. Muutaman mutkan kautta päädyimme siihen vihdoin - ainakin toistaiseksi. Muuttoa on siirtänyt myös kokonaisvaltainen kiireentunne. Kiirettä uhmaten päätin pyhittää eilisen siivoilulle ja järjestyleille. Sain käytettyä niihin yhteen putkeen noin seitsemän tuntia - aikamoinen tuntimäärä tähän ei-niin-isoon asuntoon!




Muutoksen myötä olohuoneeseen tuli uutta tilaa. Salvianvihreä Bestå -hyllykkö lähti  pelihuoneeseen. Olen haaveillut olohuoneeseen jo kauan sirosta keinutuolista. Meillähän sellainen perinteinen keinutuoli oli, mutta se on liian massiivinen tähän tilaan. Aluksi mietin RAR-tyylistä keinutuolia, mutta jotenkin olen hieman jo kyllästynyt niihin. Ja minua on häirinnyt testatessa puoleen selkään päättyvä selkänoja (ainakin aidossa mallissa). Mutta kauniita ne ovat!

Kuin sattumalta silmiini osui kuva Jotexin tarjouksessa olevasta Ulricehamn -keinutolista. Verkkomainen keinutuoli on kevyt ja ilmava. Eli näin nappivalinta meidän olohuoneeseen. Mietin keinutuolin väriä mustasta valkoiseen sekä messinkiin. Keinutuoleja oli tarjolla vain krominvärisenä ja mustana. Päätin tilata kromisen ja maalata sen kokeilemalla miellyttävän sävyiseksi. Tuoli oli kromisena aivan liian moderni ja futuristinen. Mietintöjen jälkeen siitä tuli musta. Ennen maalausta hioin verkkotuolin pinnan kevyesti karheaksi. Sen jälkeen maalasin sen pariin kertaan pohjamaalispraylla. Myös päälle laitoin pari kerrosta kestävää puolikiiltävää mustaa maalia. Lopputulos on miellyttävä ja toivottavasti kestävä. Keinutuolin ilmettä pehmentämään tilasin siihen Jotexilta samettisen Sammie -tynyyn. Mustalla keinutuolilla toimii myös valkoinen talja, joita meiltä löytyy neljäkin kappaletta. Vaikka tälläisen "keinuvan tuolin" kiikkuvuusmukavuus ei yllä perinteisen tasolle, on tämä tuoli oikeasti yllättävän hyvä istua. Keinussa on jo otettu tytön kanssa jo monet "kiikkaa kaakkaa" -vauhdit.





Keinutuolin lisäksi olohuoneemme sai uusia tauluja. Olen aina ollut huono ripustamaan tauluja seinille (vaikka sainkin keväällä aikaiseksi taulukollaasin, joka on vielä "hengissä", joskin muotoa siistitty). Joten päätin sijoittaa taulut pianon päälle vain nojailemaan seinään. Kultaisiin isoon kehyksiin valikoitui Clahs Ohlsonilta sulkataulu sekä mustat paperikehykset. Pienimmissä kehyksissä oleva herbs- juliste on ollut minulla jo aiemmin. Lisäksi vaihdoin pianon päälle entisen yöpöydän lampun.





Pienet muutokset eivät jääneet tähän, vaan keittiönpöytä sai uuden valaisimen (voisinko sanoa jälleen?). Kynttiläkruunu oli kaunis, mutta jotenkin en tottunut siihen. Joten tuo 4 €:n kirpparilöyty sai mennä menojaan. Keittiön pöydän päälle asensin entisen makuuhuoneen sinisen kupuvalaisimen. Suurin sini-innostukseni on mennyt ohi (tykkään kyllä vielä väristä), joten lamppu sai vaaleanruskeasta uuden värin. Olen alkanut tykkäämään entistä enemmän beigestä - tuosta takavuosien suosikkiväristä, joka oli vähän aikaan pannassa. Beige on kiva lämpöä tuova "perussävy" mustan, valkoisen ja harmaan rinnalle. Valaisin sointuu muuten kivasti yhteen taustalla olevan Ikean vaaleanruskean Tjena-laatikon kanssa.

Edit// Taustalla näkyvää yläkaappia ei ole tarkoituksella tuunattu avohyllyköksi. Kaapista yksinkertaisesti tippui ovi paikoiltaan saranoineen. Asia etenee vakuutusyhtiössä, ja pian pitäisi olla uuden oven (oikeastaan ovien, sillä viereisetkin vahingoittuivat) paikoillaan.







Että tällaisia muutoksia tällä kertaa. Esittelen myöhemmin uudet makkarit ja pelihuoneen. Ehkä aika pieniä fiksauksia, mutta koti tuntuu nyt lähes uudelta. Ja tunnelma oleskeluhuoneessa on ihanan seesteinen. Kuten kuvista huomaa, lähes kaikki tehostevärit ovat häipyneet tästä tilasta, jotenkin kaipaan nyt kohtuullisen neutraalia fiilistä. Toki tiloissa on vielä vähän vaaleanpunaista, joka todennäköisesti hiipuu talven tullen.

Tsemppiä ja jaksamista uuteen viikkoon!


5 kommenttia:

  1. Todella kauniilta ja raikkaalta näyttää ja tuo keinutuoli on ihan täydellinen <3
    Ihanaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Hieno keinu. Itsellekkin kromi on "vähän" liikaa. Pieninä erinä jees, mutta kokonaisena tuolina ei. Musta on hieno:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeppis :) mustan ois saanu tilaamallakin, mutta tulipa tosta melkeen kuin uus!

      Poista
    2. Tai siis onhan se uus, mutta niinku ois mustana tilattu, you know. ;) Ja kiitos!

      Poista