perjantai 9. joulukuuta 2016

On taas aika hyasinttien
Leikki/peli/vierashuone; siinäpä monta funktiota yhdelle huoneelle. Yksinkertaisimmillaan nuo funktiot täyttyy, kun huoneesta löytyy leluja, pelikonsoli ja vierassänky. Juurikin edellä mainitut elementit löytyvät alakerran "lautahuoneestamme". Kyseisen huoneen sisustus alkaa olemaan tällä hetkellä valmis. Joten näpsinpä sieltä muutaman kuvan. Voisin sanoa, että tämä huone on sisustettu jämäkalusteilla ja -somisteilla. Silti huoneen tunnelma on omaan makuun rauhoittava ja rento.
Tuo ihastuksen ja vihastuksen kohteena oleva lautaseinä on kiva. Mutta joskus se tuntuu liian kolkolta. Kolkkouteen saattaa vaikuttaa se, ettei seinällä ole ollut tauluja ja vain vähäisiä somisteita. Huoneen taulukollaasi on sijoitutettu vastapäiselle seinälle ruutua häivyttämään. Jotakin pehmeyttä olen puuseinälle kaivannut, ja sain idean solmia siihen makramee -seinävaatteen/ryijyn vanhasta projektista yli jääneistä matonkuteista. [Ryijy paksusta villalangasta lähentelisi täydellisyyttä.] Ohje helpon ryijyn solmimiseen löytyy täältä. Itse solmin ryijyn lyhyeen verhotankoon (joka hankittu kärkkäiseltä; myös matonkuteita löytyy kyseistä kaupasta). Valkoinen ryijy  ei erotu kovin hyvin valkoisella seinällä, mutta suuri seinävaate tuo pehmeyttä tilaan.

Myös iso matto pehmentää tilaa. Mattona on vanha olohuoneen harmaa puuvillainen matto. Ihan ok mielestäni tännekin 😉. Päiväpeite on muuten aikoinaan anttilan alennusmyynneistä torkkupeitoksi ostettu harmaa pellavaliina. Se on värjätty mustaksi, ja olohuoneeen sohvan torkkupeiton sijaa toimittaa Anno:n toinen ihanuus.

  

Yksinäinen seinävaate kaipasi kaveria, ja sai sellaisen havukranssista. Solmin tuttuun tapaan kranssin havuista rautalangalla.Havukranssista saa helposti näyttävän koristeen esimerkiksi ulko-oveen. Tähän tilaan pyörittelin tarkoituksella ohuen seppeleen.


Ensimmäinen joulukukkakin on havujen lisäksi haettu meille. Pienen pieni hyasintti sai ruukun keittiön lasipurkista. Läpinäkyvässä ruukussa kukka ja sen juuret erottuvat selvästi. Jään odottelemaan hyasintin vaaleanpunaista kukintoa. Huoneessa on muutenkin roosaa tyynyjen muodoissa. Vaikka olkkarista olen pastellit heivannut pois, täällä ne toimivat talvellakin! 

Vähän sekalainen seurukuntahan tämä tila on, mutta onnellisella tavalla. Huone on meidän porukalla aika vähäisessä käytössä. Ehkä tänä iltana käperrymme vielä miehen kanssa sängylle viltin nurkkaan. Käsiini taidan ottaa kaverilta lainassa olevan Lujasti lempeä -teoksen.

Viikonloppuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti