perjantai 2. joulukuuta 2016

Ihania diy -jouluideoita

Joulukuu on kiepsahtanut käyntiin. Toinen päivä! Tässä perheessä ei ole tänään avattu muuta kalenteria kuin facebookin parisuhdekanlenteri. 1-vuotiaalle ei löytynyt kivaa kuvakalenteria, ja en halunnut vielä suklaista yksilöä. Ensi vuonna sitten! Nyt kun ollaan jo joulukuun puolella ja lumikin on maassa tukevasti, on aika esitellä jouluisia diy -ideoita. Olen tuunaillut luonnonmateriaaleista meille modernin henkisiä koristeita. Punainen tonttuperhe ilmestyy sisustukseen vasta lähempänä 24. päivää.


Makuuhuoneen kattoa koristaa "lentävä oksa". Unelmissani oksan paikalla roikkuu rennosti vihreitä havuja. En usko että (ainakaan) mieheni haluaa nukkua varisevien havujen keskellä, joten riisuttu koivunoksa saa kelvata. Oksaan ripustin eläinaiheisia joulupalloja (citymarketista). Palloissa on ihanan rauhallinen sävymaailma. Eläinaiheet ovat olleet mieleisiä sisustuksessa jo pitempään. Tähän oksaanhan voisi laittaa vaikka mitä muitakin koristeita, mutta haluan pitää sen simppelinä.

Olen jo aiemminkin puhunut rakkaudestani tuoksuviin eukalyptuksenoksiin. Solmin kahdesta oksasta rennon kranssin meidän olohuoneeseen. Kranssiin valitsin pienilehtisiä oksia. Kranssi toimii kuivattuna, joten se tulee koristamaan sohvan vierustaa luultavasti aika kauan.Eukalyptus on siitä hyvä valinta, ettei se varise kuivuessaan.


Kranssiin tarvitsee vain oksia, sakset ja rautalankaa. Kiinnitin ensin kaksi oksaa yhteen rautalankapätkällä "pötköksi". Sitten aloin pyörittää rautalankaa koko oksan ympärille ja muokkasin muodon mieleiseksi. Jos kranssista haluaa tehdä helposti muotoiltavan, kannattaa rautalankaa sitoa koko matkalle. Kranssi on yksinkertainen, tyylikäs ja ihanan tuoksuinen.Granit:in lasikupu pianon päällä kaipasi jotain jouluista koristeeksi. Poimin pihalta pari käpyä (jotka olivat kyllä työn ja tuskan takana löytää, oravat ilmeisesti olleet aktiivisia). Spreijasin kävyt kultaisiksi ja
voilà! Ihanan tunnelmallinen ja jouluinen (sekä edullinen) asetelma on syntynyt.

Ihanaa joulukuuta jokaiselle!

2 kommenttia: