sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Kesä korkattu

Meidän perheessä kesä on ehditty korkkaamaan loppukevään kiireistä huolimatta monella eri tavalla. (Puhun toukuun lopulla jo kesästä, sillä kesä-heinäkuu on niin lyhyt aika, ja tuntuu että nyt on ollut paremmat ilmat jo toukokuussa kuin viime kesänä kokonaan.) Itselle kuuluu tietyt rutiinit jotka ikäänkuin "korkkaavat" kesän. Osat perinteet on siis jo fiilistelty, mutta vielä löytyy "pakollisia" juttuja. ;)

Korkattu on:

- Terassikahvit
- Puistopiknik
- Tuoreet mansikat (ei toki vielä kotimaisia) ja kermavaahto
- Kengät ilman sukkia
- Auringonotto
- Takittomuus

Korkkaamatta AINAKIN:

- Uinti luonnonvedessä
- Pallojäätelö ulkona
- Hengailu torinrannan kesäyössä
- Rannalla köllöttely
- Kesäreissut

329, Miehen äitienpäivälahjaksi tilaama Me naiset -lehti tuo uuden merkityksen torstain postille.
Uudistin vastikään "arkikahvikuppejamme" kuvassa olevalla ikean lasisilla stelna -mukeilla.
Sen alla korkkinen 365+ lasinalunen.

Tänä kesänä meillä korkataan myös sisustusjutuilla. Tuo ysärimateriaali on taas omana lempparina (vähissä määrissä, liika on liikaa korkin suhteen). Bloggareilla on jo jonkin aikaa näkynyt ikean sinnerlig -sarjan korkkipenkkejä ja -pöytiä. Kyseisen sarjan korkkijakkara on ihan paras (en ole muilla nähnyt)! Se on aina pehmeä ja lämmin, jos sattuu vaikka vähissä vaatteissa istumaan. Lisäksi meillä on myös muita korkkijuttuja. Perinteisesti meiltä löytyy korkkisia pannunalustoja ja korkkikannellisia rasioita. Tänä kevääänä olen hankkinut erilaisia korkkialustoja kahvikupeille (329). Kahvikupinaluset ovat olleet aivan huippuostos ja ovat jokapäiväisessä käytössä. (Minulla ruukaa aina vähän roiskua ja vanerinen pöydän pinta imee kivasti kahvia :S.)  Lisäksi käytän alustaa vesimukilleni, jota säilytän keittiön hyllyllä käytön välillä. Hyllyn levy turpoaa helposti kosteasta mukin pohjasta, ja muotoiltu alusta estää sen.

330, avskild -lasinaluset Ikeasta

331, ihanat sommar -kertakäyttömukit niin ikään Ikeasta

Hankin ohuita  korkkialustoja muotoiltuja yksilöitä runsaammin (330, 331). Niillä saa mukavaa twistiä kattaukseen. Lisäksi menin sen verran pitkälle, että hankin myös korkkisia pöytätabletteja (lupaan: en kata tabletteja ja lasinalusia samaan pöytään :D). Tällä hetkellä ne koristavat työpöydän takaista seinää(332). Jossain vaiheessa mietin tähän yläkerrän huoneeseen korkkiseinää tai vaihtoehtoisesti "puolikorkkia" kaikille seinille. Mutta tämä "tablettiseinä" saa kyllä riittää, sillä veikkaan että kyllästyn tuohon materiaaliin aika pian. Toistaiseksi se vielä miellyttää ja korkki tuo ihanasti lämpöä sisustukseen.

332, avskild -tabletit seinällä

333, Mustat tyylikkäät fullföljä -sakset ikeasta ja
hauska nomparellipurkkia muistuttava teroitin Tigeristä.


Sunnuntai-illan jatkoja ja kesäfiiliksiä sateesta
(Oulun aluella ainakin sataa)
  sekä Suomen jääkiekkopelistä huolimatta !
 PS. Ai että haluaisin korkata jo kesäloman! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti