keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Kaverijoulu?

Paperinen sydänkoriste on tytön askartelema.

Kumman suvun kanssa viettäisimme tämän joulun? Tuttu kysymys alkaa pyöriä mielessä aina marras-joulukuussa. Aikasempina vuosina meillä on ollut tarkka visio joulunviettopaikan suhteen. Yleensä aatto on vierähtänyt toisen suvun ja joulupäivä sitten toisen kanssa. Tänä vuonna vaihtoehtopaikkoja joulun suhteen on useita, mutta emme ole osanneet tehdä päätöstä asian suhteen.


Talviset kortit luovat joulutunnelmaa eteiseen.

Aloitin joulun fiilistelyn jo lokakuussa. Kiireentunteen keskellä tunnelmointi on hiipunut, ja joulun tulo perinteisesti yllättää.Tekstin lomassa olevissa kuvista huomaa että vaikka joulufiilis on ollut ihan viime päivinä hakusessa, on jouluisia elementtejä ilmaantunut sisutukseen lisää.

Pyörittelin aatonviettopaikka -kysymystä (onko tämä sana?) yksi päivä kaverilla, ja saimme kutsun heille joulunviettoon. Täytyy myöntää, että ensin tyrmäsin kutsun; eihän perinteistä voi luistaa. Pienten pohdiskelujen jälkeen aloin miettiä, että miksipä ei. Olisi kiva kokea joulu kaverienkin kesken. Suvussa ei ole mitään vikaa. Mutta sukulaisia tulee nähtyä muina joulupäivinä ja whatsupp käy jo kuumana suvun uudenvuoden suunnitelmista. Miksei siis viettäisi aattoa epäperinteisesti?


Maistuisiko joulusuklaa perinteiseltä kaverin viltin alla?

Mietintämyssyt ovat hohkanneet kuumuuttaan viimepäivinä. Jouluihmisenä tuntuisi vähän hassulta poiketa perinteistä. Olen vannonut etten ikinä haluaisi etelän lämpöön jouluksi. Mutta vaikka en halua viettää joulua palmun, ehkä se menisi kaverin kuusen, alla. Joulussa tärkeintä on mukava yhdessäolo, tunnelmointi ja tietysti kristillinen sanoma. Lopullista päätöstä ei olla tehty, toivottavasti se saadaan aikaiseksi joku päivä. Nyt annan mietintämyssyn jäähtyä rauhassa, ja tämähän päätös ei ole ainoastaan omissa käsissäni. Kaikki vaihtoehdot ovat varmastikin toimivia 😚.




Diy: Joulupallo suodatinpapereista:

 1.Aseta kaksi suodatinpussia päällekäin.
 2. Piirrä päällimmäiseen paperiin ympyrä (itse käytin mallina kynttilökippoa, jonka halkaisija n. 8 cm).
 3. Leikkaa paperit piirroksen mukaisesti.



4. Nido ympyrät keskeltä yhteen.
5. Rypistä paperit yksi taso kerrallaan aloittaen päällimmäisestä. Papereista syntyy ikäänkuin ruusukkeita.


6. Liimaa ruusukkeet esimerkiksi joulupallon pinnalle. Kuumalimapyssy on erityisen hyvä tähän tarkoitukseen, mutta liimasin itse ruusukkeet tavallisella liimalla ja onnistui. Kuivumisaika on vain hieman pidempi.



7.Liimaa koko pallo täyteen ruusukkeita niin, ettei pohja näy. Anna kuivua. Kuivuneita ruusukkeita voi vielä muotoilla rypistämällä tai leikkaamalla.

8. Nyt kaunis runsastekstuurinen joulupallo on valmis! Ruusukepallo on helppotekoinen, mutta ei ajallisesti maailmannopein diy-koriste.


Diy: Korkkinen joulukuusenkoriste:

1. Hahmottele korkkialustaan (minulla käytössä ikean avskild -tabletti) piparimuotilla haluamasi  kuvio. Kuvio kannattaa piirtää ohuella tussilla, jolla saa tarkkaa jälkeä.


2. Leikkaa korkkialustaa kuvion mukaan. Terävät ja pienet kynsisakset ovat hyvä valinta tarkkaan työskentelyyn (joskin oman ideologiani mukaan itsetehty saa näyttää itsetehdyltä).


3. Tee piparikuvioon narulle reikä esimerkiksi neulalla tai saksien ohuella päällä. Rei`itintä en suosittele korkin työstämiseen, sillä se murenee helposti. Pujota reikään naru (esimerkissä juuttinaru) ja solmi siihen halutettasi mukaan puuhelmi (saa esim. Kärkkäiseltä tai askartelukapoista).

Korkkinen piparikoriste on erittäin helppo ja nopeatekoinen. Täytyy myöntää, että inspiraationa oli aarikan pipari-kuusenkoristeet.


Kumpaakin ohjetta voi soveltaa ja muokata lukuisilla eri tavoilla.
Mukavia pakkaspäiviä!
Ps. Onhan mahdolliset joulukortit postissa? 😉

2 kommenttia:

  1. Tuo jouluviettopaikan valinta on kai klassikko monille tähän aikaan vuodesta.. Ja aina loukkaa jotakuta. Siihen yhteen päivään on ladattu niin paljon odotuksia. Meillä on jo vakiintuneet käytännöt, enää ei onneksi ole sitä ongelmaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta, toiveissa ainakin itsellä joulu ilman loukkaantumisia tai sen aiheuttamisia! Kiva että teillä selvät sävelet :)

      Poista