keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Joulun henkäyksiä



Kuulun niihin jouluihmisiin, jotka nauttivat perinteisestä joulusta. Suomen talvi on ihanaa aikaa tunnelmointiin enkä voisi ikinä viettää joulua lämmössä. Toisaalta pohjoismaiden ja muun euroopan joulut kiinnostavat. Tällä viikolla varasimmekin naisporukalla matkan viikkoa ennen joulua Tallinnan joulutoreja katsomaan. Minulla on tapana aloittaa fiilistely jo aikaisin syksyllä, mutta tuntuu että nyt tästä fiilistelysta voi jo kirjoittaa ihan avoimesti. Joulukoristelu alkaa yleensä ulkovaloilla iltojen pimetessä. Kutsun valoja jouluvalojen sijaan talvivaloiksi, niin mieheltäkin irtoaa ymmärrystä valojen ripusteluajankohdalle. Meidän takaterassin pöydälle sijoitin valopuun, joka on aikanaan ostettu Clas Ohlsonilta. Etupihan tuija sai ihan perinteisen valokuorrutteen. Meidän marraskuussa kynttilät palavat useamman kerran viikossa myös ulkona. Huomasinpa tänään muuten, että kynttilät olivat jääneet palamaan muutamaksi vuorokaudeksi ulos. Emme olleet niitä kiireessa huomanneet sammuttaa. Hyvin kestivät, ja polttaminen ulkolyhdyissä on onneksi turvallista!




Marraskuussa alan sijoittaa myös sisälle talvisia elementtejä; taljoja, kynttilöitä ja havuja. Lisäksi tykkään lisäillä moderneja joulukoristeita ajoissa. Esimerkiksi mustavalkoiset jutut eivät ole liian ilmeisiä. Perinteisiäkin koristeita meiltä löytyy, mutta ne ripustellaan sitten ihan joulun alla. Omasta mielestäni jouluiseen sisustukseen kuuluu koristeiden runsaus, ja niitä on harvoin liikaa. Jenkkilän valoilla täytetyt joulupihat eivät sentään uppoa. Vaikka joulukoristeita löytyy ihanan runsaasti, joulutunnelmaa saa myös hyvin vähällä vaivalla (ja rahalla). Havuja lasimaljakkoon, kynttilöitä palamaan, tunnelmavalaistus päälle, joululaulut soimaan; ja kappas tuntuu niin hyvältä!








Meidän talossa poltellaan tuikkuja jokaisessa mahdollisessa kolossa. Tuikkujen lisäksi tavaksi on muodostunut ostaa pari kestokynttilää per joulunaika. Niitä polttelen monta kertaa päivässä, eikä kynttilää tarvitse vaihtaa tuikkujen tapaan. Tänä vuonna ostin kestävämmät kynttilät vaniljaisena ja kanelisena. Täydellinen valinta tyypille, joka sujauttaa vuodenajasta riippumatta tyhjään imuripussiin vaniljasokeria ja kanelia tuoksuntuojaksi. Olen nyt oikein ihastunut tuoksun lisäksi kanelisen kynttilän väriin; se sointuu loistavasti punasavisten sisustuselementtien kanssa yhteen. 








Keittiön ikkunaan ripustin modernit joulukoristeet, joita saa niin sisustuskaupoista kuin marketeistakin. Täytyy myöntää, että toinen noista on ollut kyllä melkein läpi vuoden käytössä. Ostin kyseisen toisen "kuutiokoristeen" viime jouluna, ja se sai nyt kaverin. Ajattelin hankkia jatkossa joka joulu yhden samantyylisen roikkujan (niin kauan kuin silmää miellyttää) ja kasvattaa kokelmaa. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että noita voisi ripustaa vaikka koko seinän täyteen.


Tunnelmallinen tenttiinlukuhetki: lampaantalja pyllyn alla, tuoksukynttilä palamassa, herkullista teetä kupissa ja joululaulut soi.


Mikronpäällinen sai talvisen peura -koristeen.


Tunnelmallisia hetkiä toivottelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti