perjantai 19. elokuuta 2016

Syksyn tullen

Syksy on saapunut ja meidän kodissa on alettu tunnelmoimaan. Vaikka pari edellistä päivää ovat olleet aurinkoisia, ovat illat jo viileitä ja tuoksuvat syksyltä.  Meidän suuret sisustusmuutokset odottelevat, mutta pikkujutuilla saa kummasti rahoittavan lempeää syystunnelmaa luotua.
Syksyn tullen meillä:


 Nautitaan entistä aikaisemmin syttyvistä aurinkokennovalaisimista

On kaivettu esiin "parveketaljat" penkinlämmittikimiksi

Poltellaan kynttilöitä ja lisätään ulkokynttilöitä tunnelman luomiseksi
(Vielä ei ole sentään ulkovalojen aika)

Ei jakseta innostua enää "kesäkasvien" hoidosta, vaan aletaan miettiä talvikukkasia.  
Yllättäen lähes kaikki kesäkukkaset elävät vielä hyvinkin. Selkeämmän tunnelman luomiseksi olen heittänyt jo osan niistä menemään.                                                                     
Koristellaan kotia pihlanmarjoilla

Käperrytään torkkupeittoon
Anttilan loppuunmyynnistä löytyi vastikään meille uusi "torkkupeitto". Entinen Ikean ofelia -huopa oli mukava, mutta jo aikansa elänyt. Lähdin metsästämään pestyä pellavaista torkkupeittoa nuden tai luonnonvalkean sävyissä. Täytyy myöntää, että Oulun torkkupeittotarjonta oli pettymys. (Netistä olisi löytynyt ehkä parempia osumia.) Anttilan tyhjyttään huutavista hyllyistä silmiini osui pellavainen pöytäliina (kyllä!).  Hohtavan harmaa pöytäliina päätyi ostoskoriini ja lopulta meidän torkkupeitoksi. Ja hyvin pöytäliinakin tuota virkaa toimittaa! Pellavaliinan harmaa sävy ei ole ihan mieleinen, ja aika näyttää värjäänkö sen rusehtavammaksi. Ensi töikseen voisin kyllä kääntää sohvan alusmaton ympäri. Se on nimittäin toiselta puolelta luonnonvalkea. Vaatisi vain pesua (onneksi mahtuu ja soveltuu pesukoneeseen.) Torkkupeiton pellavainen hengittävä materiaali on ollut tosi mukava ja näyttää rypistyvän tällä käytöllä kivasti! :D


Aletaan kuunnella "kevyitä" joululauluja 
(Yleensä kaiken varalta silloin kun mies ei ole kotona! :)) Portaiden alla olevan lundia -työpisteen läppärin äänentoisto riittää tunnelmointiin hyvinkin. Tiettyjen joululaulujen kuuntelun aloitan kyllä vasta marras-joulukuussa, etten ehdi kyllästyä ennen joulua. 
Rauhoitutaan vaan olemaan ja yritetään elää hetkessä
Vaikka syksy tuo rutiineita ja vaatimuksia, on se rauhallista aikaa kesään verrattuna. Olo tuntuu yllättävän kevyeltä (ainakin tällä hetkellä :D). Siitäkin huolimatta, että esim. opparin deadline painaa päälle. Huomenna onkin tarkoitus mennä aamusta kirjaston penkkiä kuluttamaan.
On jotenkin kiva tehdä tavallisia juttuja tapahtumarikkaan kesän jälkeen. Me muun muassa vietämme pitkästä aikaa tänään koti-perjantaita. Koti-perjantai on tapa, joka on muodostunut meille tyttären syntymän jälkeen. Perjantai-iltana on ihana toipua rauhassa työviikosta saunomalla, syömällä hyvin ja rentoutumalla. Suomalaisittan perinteinen lauantain saunailta ei toteudu meillä, vaan silloin yleensä suuntaamme kyläilemään.

Rauhallista tunnelmaa viikonloppuun!


2 kommenttia: