sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Sisko || sisustaa

Lomat on lusittu ja viimeisin reissu tehtiin Savoon siskon perheen luokse. Juuri ennen kotiinlähtöä sain idean, että voisin kuvata siskon upeaa kotia blogiini, olenhan aiemmin esitellyt myös toisen siskoni kodin täällä. Kuvien hieman huonon tason selitän siis kiireellä ;). Tämä siskon perheen koti on noin 7-8 vuotta sitten itse rakennettu (=miehen rakentama) tyylikäs kokonaisuus. 




Talo on ulkopuolelta valkoinen lautatalo, puunvärisillä rimoituksilla. Talon sisäsisustuksessa on käytetty valkoisen ohella runsaasti mustaa ja puuta. Lisäksi sisustukseen on yhdistetty rohkeita tehostevärejä; ulkona keltaista, sisällä lähinnä punaista. Piha-alue on erittäin viehättävä, ja sen koristamiseen on käytetty runsaasti helppohoitoisia kivetyksiä. Talo sijaitsee tien päässä ja sen toisella puolella on metsäalue. Ihana metsäalue on täynnä vadelmapuskia, ja saimmekin sieltä kivasti metsävadelmia talveksi pakastimeen. Pihalta löytyy myös puutarhavadelmia, joita kummityttöni yläpuolella olevassa kuvassa ojentaa.


Pääsisäänkäynti koristeportteineen ja etupihan kivetyksineen.

Myös takapihalla on käytetty taidokkaasti kivetyksiä terassien välissä.
 Betoniruukussa majailevaa puu on aivan ihana!

Kesän viimeiset ruukkumansikat kypsymässä?

Kuten jo mainitsin, sisällä on käytetty tehostevärinä mustaa. Olohuone on iso, avoin ja korkea tila, mihin on rakennettu vastikään parvi lapsen huoneeksi. Parven alapuolelle jäi käteva kirjasto/tv-huone. Mustat puiset puolapuut johdattavat parvelle. Piano löytyy tästäkin kodista, ja sen seinän takaa pieni kirjastohuone. Olohuoneen yhteydessä on tyylikäs avokeittiö, jota en ehtinyt valitettavasti kuvailemaan.




Musta kivitakka on mielestäni tyylikäs, mutta siskoni on ehtinyt jo "kyllästyä" siihen. Pohdinnassa on uusi pinnoite takkaan sekä myös muita sisustusmuutoksia olohuoneeseen. Sunnittelimme sinne yhdessä mm. uusia seinäpintoja, valaisimia sekä ruokapöydän tuoleja. Takan vasemmalla puolella ylhäällä sijaitseva "maisemaikkuna" on muuten oikein oivallinen keksintö! Itse en haluaisi uuteen taloon täyskorkeita ikkunoita jokapuolelle [ihan pesutyöläyden ja liiallisen moderniuden vuoksi]. Muut olohuoneen ikkunat ovat alimman ikkunan korkuisia (kuitenkin "tavallisia" ikkunapintoja suurempia), mutta yhden ikkunan yläpuolelle on suunniteltu tämä "maisemaikkuna". Ikkunasta voi ihailla aina puiden latvoja ja taivasta, vaikka lattiantasoiset ikkunat olisi verhoiltu vierailta katseilta.




Eteisen ja kodinhoitohuoneen seinissä on upea ja rohkea tiilenpunainen sävy, jota on näkynyt viime aikoina kauppojen sisustustarjonnassa kohtalaisen runsaasti. Lattialaattana on iso ja tumma metallinhohtoinen laatta.




Olohuoneen tyylikäs wc on koko laatoitukseltaan musta (seinät kiiltävää mosaiikkia) ja lattia mattamustaa laattaa. Wc-pöntön takan on oivaltava mustaksi petsattu puinen taso ja tason alapuolella seinässä kaksi kaappia samalla ovimateriaalilla. 




Myös sauna on lauteiltaan ja panelipinnoiltaan mustaksi petsattu. Kuvassa näkymättömällä kiuasseinällä on harmaa kivipinnoite. Tumma sauna on ihana rauhoittumispaikka ja tarjoaa tunnelmalliset löylyt. Saunan ikkuna avautuu täydellisesti takapihalle. Voin kertoa että jokaisella löylykerralla on tulllut "henkoiset" ulkoa otettua.




Kylpyhuoneen seinässä on puunväristä sormipaneelia. Sen kanssa löytyi sävy sävyyn Virosta käsityönä tehty puupenkki. Värillinen räsymatto raikastaa kylpyhuoneen ilmettä. Kylpyhuoneen lattiassa on sama mattamusta laatta, kuin wc:ssä. Seinät ovat paneelia lukuunottamatta valkoiset.




Lastenhuoneessa lattiassa on parketin sijasta musta eläväpintainen muovimatto. Muovimattoratkaisu on ollut todella käytännöllinen ja onnistunut valinta lasten leikkihuoneisiin. Mattoa ei tarvitse suojella parketin tapaan eikä se kopise puulattian lailla!




Vanhempien makuuhuoneessa on sen sijaan sama tammiparketti kuin olohuoneessa. Seinää koristaa upea metsämaisematapetti, joka nopeasti katsottuna näyttää mielestäni viidakkohenkiseltä.




Tässä kodissa on mukava vierailla niin monien muidenkin kotien tapaan. Pääasia kyläillessä on tietenkin seura, mutta itse nautin myös sisustusratkaisujen ihailusta. Kivointa on se, että koteja löytyy niin erilaisia, ja niistä voi saada uusia inspiraatioita. Samoilla elementeillä sisustettuja kopiokoteja en jaksa kauan aikaa katsoa! Ehkä juuri tuon takia en kuolaa itse tiettyjä design -huonekaluja (muutamia poikkeuksia lukuunottamatta). Tottakai ammennan inspiraatioita muiden sisustuksista, mutta suoran kopiomisen sijaan pyrin saavuttamaan mielekkäiden sisustuksien henkeä myös omaan kotiini. 

Hieman haikein mielin luovumme lomasta ja reissuista, mutta emme vielä kesästä. 
Tsemppiä tulevaan viikkoon!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti