tiistai 26. heinäkuuta 2016

Mustia yksityiskohtia


Meillä on viimeinen lomaviikko pyörähtänyt käyntiin ja säät ovat hellineet ihanasti! Olimme viikonlopun reissussa ja huomenna olisi tarkoitus suunnata viimeisen pikkureissuun. Loma on ollut onnistunut Tampereen, Helsingin, Viron, Rovaniemen & Kuopion reissuineen. Myös kotona on ollut kiva oleilla ja nähdä ystäviä. Ainoa matka, joka jäi toteuttamatta, oli asuntomessureissu Seinäjoelle. Aika ei kartakaikkiaan riittänyt. Asuntomessut kiinnostavat aina, mutta toki niiden väliin jättämiseen vaikutti myös messujen tämänvuotinen anti. Olen lukenut dekon asuntomessunumeron ainakin kymmenen kertaa, selaillut asuntomessublogeja ja kuunnellut kävijöiden mieleipiteitä. Tuntui, että messuilla ei olisi ollut välttämättä mitään erityisen mielenkiintoista tarjottavaa enää. Toki muutama helmi, jotka olisi ollut mukava nähdä livenä, löytyi. 

Yksi noista helmistä on paljon mainostettu kannustalon pohjanmaa. Tässä talossa on oikeasti tyylikkäitä oivalluksia ja kivasti sekoitettuna uutta ja vanhaa. Mustia elegantteja yksityiskohtia on käytetty runsaasti. Hauskaa on, että kohteessa on harmaa lattia, kuten meilläkin. Siihen sointuvat upeasti ihanat vaaleanpuiset yksityiskohdat, ja kodista löytyy mm. lempparini sinnerig -penkki (joka meillä jakkarana). Itse en ehkä ihan yhtä paljon mustaa uskaltaisi kiintokalusteisiin yms. valita, mutta pohjanmaa on tyylikäs kokonaisuus. [Mustan määrä kuulemma korostuu kuvissa livenäkymään verrattuna.]


ennen

jälkeen

jälkeen

Mustia yksityiskohtia on löytynyt meidänkin sisustuksesta jo aika kauan aikaa. Ja nyt niitä on ilmestynyt lisää, sillä kahtena kotipäivänä innostuin tuunailemaan uusia sisustusjuttuja. Ensimmäisenä projektina oli Virosta löytämäni tuunattava lamppu. Tämä kokeuroinen kullanvärinen seinälamppu osui silmiini heti. Ajattelin, että kultaisena se on liian romanttinen, mutta mattamusta maali toisi siihen sopivaa särmää. Niinpä suihkuttelin tuon spraymaalilla mustaksi. Alunpitäen valaisimessa oli pienikantainen kynttilähehku. Halusin sen tilalle ison pallohehkun ilmettä modernisoimaan. Olikin hieman isompi projekti etsiä pienellä e14 -kannalla isokupuinen lamppu. Lopulta Oulun Hammarin sähköstä löytyi tähän sopiva ratkaisu. Lopputulos miellyttää sisustussilmääni. Valaisin pääsi nyt sohvanurkkaukseen lukuvaloksi, mutta se tulee siirtymään makuuhuoneeseemme yläkerran muuton yhteydessä.




Tämä uusi valaisin sopii myös aiemmin tuunaamani keittiökruunun kanssa yhteen. Olenkin kirjoittanut pohtineeni, että onko kruunu liian romanttinen makuuni. Tuohon kysymykseen keksin ratkaisuksi keventää kynttelikön ilmettä saahamalla ylimäärisiä "koukeroita" pois. Aika kova hommahan se oli sahata 12 metallipätkää pienellä ja tylsällä rautasahalla, mutta tulipahan tehtyä. Lopputulos on entistä parempi. Kuten kuvasta huomaa, kattokruunu roikkuu liian korkealla pöytään nähden, mutta turvallisuussyistä en uskalla laittaa luonnontulen lähdettä alemmas.


ennen

jälkeen


Lisäksi keittiön talouspaperirulla sai uuden ilmeen. Meillä on miehen kanssa ollut muutaman vuoden "hiljainen taistelu", tarvitaanko keittiöön talouspaperia vai eikö. Mielestäni se ei ole ollut tarpeellista, sillä luutua voi käyttää. Mieheni on ollut eri mieltä. Kuitenkaan meille ei ole talouspaperia kovin usein ilmestynyt. Vanhempieni vierailujen yhteydessä sitä on aina jostain "tupsahtanut", ja se on tuntunut kätevältä. Myönnyin siis talouspaperin tarpeelle (vaikka se onkin nyt loppu ja kuvassa talouspaperin virkaa toimittaa tavallinen wc-paperi). Yritin etsiskellä rullalle jotain tyylikästä telinettä, joita netti on pullollaan. Niitä ei kuitenkaan Oulun kivijalkakaupoista löytynyt, joten päätin ostaa tavallisen mäntyisen telineen. Se sai uuden tyylikkäämän ulkokuoren mattamustalla maalilla. Toimii!


Tänään kummitytöltäni lahjaksi saatu mustakorkkinen karkkipurkki täydentää ihanasti mustien yksityiskohtien kokoelmaa! <3
Viimeinen uusi musta sisustushankinta on metallilankakori. Ostin alunpitäen roskakoriksi tarkoitutetun esineen Vörusta, hintaa taisi olla alle pari euroa. Muotoiltava kori on todella monikäyttöinen, enkä ole vielä keksinyt sille lopullista käyttötarkoitusta. Nyt se saa toimia hetken lelukorina yläkerrassa. Korista saisi myös kivan lampunvarjostimen!





Mukavaa loppuviikoa, nautitaan auringosta!

2 kommenttia:

  1. Hyviä ideoita jälleen! Asuntomrssut oli kyllä vähä tylsät..
    -Niina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Asuntomessujen perusilme oli ehkä vähän yllätyksetön, en sitten tiedä että kuinka paljon näytteillelaitettavat liikkeet säätelevät sisustusta, kaikkea lienee mahdoton ostaa itse. Ja myös toki asukkaat taloissa, joissa jo sellaiset oli, asettavat omat vaatimuksensa. Ehkä suomalaiset eivät uskalla hirveästi aina repäistä, länsinaapurista löytyy vähän erilaista ;). Mutta oli asuntomessuilla myös ihania ja oivaltavia yksityiskohtia. Vähän harmittaa, että jäi livenä näkemättä.

      Poista