keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Lapsen synttärit



485

Meillä vietettiin kesäkuun lopulla tyttäremme 1-vuotissynttäreitä pienimuotoisesti. Vieraina olivat kummit, isovanhemmat ja muutamia lapsivieraita. Emme omista erityisen isoja kestitsimistiloja, joten kattauksia oli kaksi parin tunnin aikavälillä. Synttäreiden "teemana" oli (yllättäen :D) rentous ja värikkyys. Pelkkä vaaleanpunainen hattara ei ole minun makuuni, mutta saa nähdä joko ensi vuonna pitää olla esimerkiksi prinsessasynttärit. Pääväreinä koristeluissa olivat vaalensininen, -punainen ja -vihreä. Väreihin sopivat popparikupit, paperipillit ja viirit ikkunassa sekä oviaukossa (488,489) ovat duni:lta. Meillä ei ollut synttäreillä lastenkutsuille tyypillistä teemaa. Mutta erilaisia teemasynttäri-ideoita löytyy tuhansittain mm. Pinterestistä. Niille joilla ei ole aikaa niitä etsiä, vinkkinä rapatun talon Mintun järjestämät ihanat safarisynttärit. Monipuolinen, hauska ja halutessaan helposti toteutettava unisex -teema!


486

487

Kesä on siinäkin mielessä ihanaa aikaa, että juhlien somistukseen voi käyttää luonnonkukkia. Leikkasin raa`asti ulkohortensiamme synttäreille maljakoihin, sillä tuo vesijuoppo ei olisi todennäköisesti selvinyt reissumme ajan ilman vettä. [Olemme muuten nyt jo Suomen kamaralla, mutta edelleen reissussa.] Ripottelin hortensiaa pikkumaljakoihin ympäri asuntoa (487). Kahvipöytään valkoinen hortensia sai kaveriksi vaalenapunaista syreeniä, ja sen vihreitä lehtiä (486).



488

489


490

Synttäreillä pääosassa on tietenkin kakku ja muut herkut. "Pääkakkuna" meillä oli lempparini brita kakku, tällä kertaa mustikkaisena versiona. Luonnonmustikoita emme voineet vielä hyödyntää, mutta kauniit ja makeat kojusta ostetut pensasmustikat olivat kakkuun nappivalinta. Mustikan lisäksi makua brita -kakkuun haettiin valkosuklaalla, nimittäin mustikkaleivokset saattavat jäädä mielestäni helposti liian kirpeiksi tai mauttomiksi (esimerkiksi mansikkaisiin verrattuna). Kakku tehtiin aikalailla  ohjetta mukaillen. Tavallinen rahka vaihdettiin vaniljarahkaksi ja raaka-aineiden määrää muokattiin oman mielen mukaisesti.


491, kynttilän puhaltamista

492, "lapsen elämän ensimmäinen itseleikattu kakkupalanen"

Toisena kakkuna meillä oli vesimelonista tehty "huijauskakku", jollaisten ohjeita netti on pullollaan. Raikas vesimelonikakku on helppo toteuttaa (491 ja 492; vasen reuna). Tässä linkki yhteen helpoimpaan vesimelonikakkuversioon. Itse laitoin kuorrutteeseen puolet rahkaa ja puolet jämäkkää kermavaahtoa. Pinnallle ripottelin mansikkaa ja kiiviä. Tein kakkuja kaksi, toisessa oli reunalla mantelilastuja, ja toisessa valkosuklaarouhetta. Tein rouheen tupperwaren koneella, ja siitä tuli hieman liian painavaa, joten se valutti kermavaahtoa hieman alas. Aiemmin olen tehnyt reunoille valkosuklaarouhetta, jonka olen raastanut käsin kevyeksi raasteeksi, tällöin ei ole ollut pysyvyyden kanssa ongelmia. 


493


494

Synttäreiden tarjottavia leimasi helppous. Ainoastaan brita oli itseleivottu herkku, vaikka kyllähän muissakin oli näpertämistä. Nyt pääsi pikkuinenkin maistamaan lähes kaikkia pöydän antimia, popparit sentään vaihdoin maissinaksuihin. Kakkujen lisäksi makeana oli teemaväreihin sopivia makeisia; vaalenapunaisia toffeepalloja, sinisiä nomparelliviinikumeja, vihreitä hedelmäneliöitä sekä mustia autoja ja salmiakkikuutioita. Suolaisina popcornien lisäksi oli dipattavia kasviksia ja juustoa, kinkkutoastea ja mozzarellapesto-ruisnappisia. Leipien mustat "viiksiliput" ovat ostettu Tiger:istä.

Näissä kuvissa näkyy "lastenkattaus". Minulle (voisinpa sanoa että meille mieheni kanssa) on tärkeää, että lapsen synttäreillä lapset aloittavat ja saavat olla kunniavieraina ensimmäisinä pöydässä. Tavallisesti tuuppaa kahvittelut menemään nimittäin aikuisten ehdoilla. Meillä lapset joivat vihreää mehulimsa-boolia pilttipurkkeista. Kaikista pienimmille juhlijoille oli kannellinen pilttipurkki, jossa oli pillireikä sekä mustaksi spreijattu korkki.


495, sitrunaamelissan lehdet raikastavat ja koristavat melkein juoman kuin juoman

Juhlat olivat mukavat ja lapsi sai ison kasan
(äidin mielestä ihan liikaa) lahjoja.
Arvokkainta oli tietysti kaikki 1-vuotissynttäreiden vieraat.
 Kiitos siis vieraille ja mukavaa loppuviikkoa kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti