keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

one more time HÄÄT

Nyt voidaan kai sanoa virallisesti että on kesä, kun vietetään jo kesäkuuta. Kesän tulo yllättää joka vuosi! :) Kyseinen vuodenaika on juhlien kulta-aikaa joten ajattelinpa kirjoittaa postauksen juhlavinkeistäni. Suunnitttelin kolmiosaisen postaussarjan, jonka aloitan häävinkeillä. Me vietimme häitämme kaksi vuotta sitten kesällä. En suunnitellut omalla mittapuulla hirveän tarkasti hääjuttuja, mutta olin ihan liekeissä niistä vähäisistä suunnitelmista. Miestä nauratti kun jo talvella värkkäilin keskellä yötä  rusetteja karkkipurkkeihin. Häidemme päävärinä oli valkoinen, joka on kaunis, tyylikäs ja juhlava väri. Nyt kuitenkin maku on muuttunut, ja veikkaisinpa että valitsisin enemmän väriä (ehkä vihreää), mutta valkoinen oli meille kesällä 2014 täydellinen väri.

Meillä on iso suku, joten isompia juhlia on kesäisin ehkä keskimäärin viidet. Siis häitä ristiäisiä, rippijuhlia, pyöreitä synttärijuhlia yms. ("Tavallisia" synttäreitä jos ei lasketa.) Itse olen juhlaihminen; tykkään kovasti juhlista ja erityisesti niiden laittamisesta, mutta juhlakaluna olosta en erityisesti nauti. Häitä on kiva suunnitella, varsinkin muiden; kun vastuu koko paletista ei ole itsellä. Vaan voi vähän mielensä mukaan häärätä. Meillä on muuten nyt kesä, ettei ole yhtiäkään häitä, ellei mitään yllätyksiä tule ;). Ensimmäisenä "yhteisenä" kesänä meillä taisi olla miehen kanssa yhteensä kuudet häät (sinä kesänä ei ollut omat häät). Veikkaanpa ettei tuollaisia kesiä enää tule sillä oikeastaan lähes kaikki seurustelevat kaverit ovat jo naimisissa. Ehkä pitää alkaa viettämään vihkivalojen uusimisjuhlia!


363

Näissä kuvissa näkyy poikkeuksellisesti kasvot, sillä tuntuu että kuvien fiilis olisi täysin poistunut jos oisin sutannut kasvot kokonaan. Voin kertoa, että sain anella mieheltä lupaa kuvien julkaisemiseen. Joissain kuvissa näkyviltä vierailta olen pyrkinyt peittämään kasvot tunnistamattomaksi, mutta jos joku kuva häiritsee, jossa näet itsesi, ilmoita minulle niin poistan! Häiden tunnelma olisi välittynyt paremmin jos vieraatkin olisivat näkyneet kunnolla kuvissa, mutta en jaksa alkaa kinuamaan lupia ja veikkaanpa ettei sitä tulisi kaikilta (osa niin kriittisiä omia kuvia kohtaan :).

Listasin ensin asioita, joihon kannattaa mielestäni panostaa häissä. Lopussa taasen on juttuja, jotka ovat tärkeitä häiden onnistumisen kannalta, mutta niiden takia ei tarvitse mielestäni ihan koko sydäntänsä ja lompakkoansa uhrata.

Fiilis on mielestäni juhlissa kuin juhlissa tärkeintä. Fiilis muodostuu monista eri asioista. Itsellä se muodostui hääpaikan, puvun, ohjelman ja vieraiden mukaan.Itse suosin rentoja juhlia (tyylikyyttä unohtamatta), mutta jos haluaa itselle viralliset ja arvokkaat juhlat kannattaa valita paikka sen mukaan. Olen kuullut joskus, että tärkeintä häissä on vieraiden viihtyvyys.  Toki jos vieraat viihtyvät, yleensä tunnelmasta tulee mukavampi. Mutta tärkeintä ei ole vieraat, vaan hääpari, joka päättää omista häistä.


364


Hääpaikka. Me valitsimme hääpaikaksi vanhan navetan, joka oli remontoitu juhlatilaksi. Paikka oli huomattavasti rennompi kuin esimerkiksi moderni seurakuntatalo, -koti tms. Ulkotiloissa oli mahdollisuus muun muassa kurkata vanhaan museoon, katsella kotieläimia ja heittää tikkaa. Ulkohäät olisivat kivat, mutta huonoon säähän kannattaa aina varautua, joten mahdollisuus sisätiloissa oloon on mielestäni ehdoton.


365

366


Kuvaaja. Hyvään kuvaajaan kannattaa mielestäni ehdottomasti panostaa. On tärkeää, että hääfiiliksen voi kokea jälkikäteen kuvien kautta uudelleen. Meillä oli huippuhyvä ja tuttu kuvaaja. Kävimme ennen kirkkoa sekä juhlien jälkeen ottamassa potretteja ulkona, ja kuvaustilanteet olivat rentoja, sillä kuvaajakin oli. Mielestäni studiokuvat ovat turhia; en haua meistä kuvia, jossa pönötämme studiossa tekometsän edessä (enkä halua myöskään maksaa niistä paljoa).


367

368

Sormukset. Halusin kolme valkokultaista timanttisormusta ja sain ne. Vaatimaton mies tyytyi pelkkään valkokultaiseen rinkulaan (jos totta puhutaan, ei miehelle valmisvalikoima tarjoa kuin muutamia malleja). Sormuksiin panostaminen ei ole haitannut lainkaan, sillä ne tulevat olemaan toivottavasti koko elämän vasemmassa nimettömässä (mikäli mahtuvat :D). En kuitenkaan halunnut liian massiivisia sormuksia, sillä tykkään siroudesta ja sirot sormukset ovat ihanan huomaamattomat kädessä.

Miehen puku. Halusin miehelle laadukkaan Tiger Of Swedenin juhlapuvun, joka kestää aikaa. En missään nimessä näe järkeä siinä, että miehelle ostetaan (vuokraus lähes yhtä kallista) monen sadan euron pigviinipuku (alias frakki), jota käytetään van häissä. Paitsi siinä tapauksessa jos sellaisen haluaa juurikin. Miehini puku oli siis ihan tavallinen slim fit -mallinen puku.

Ruoka. Me olemme miehen kanssa makeanhiiriä suolaisen ruoan fanittamisen sijaan. Meillä syötiin juhlan alussa lämmin ruoka, joka oli aika yksinkertainen (menu kuvassa 369). Tähän olisi voinut makean sijasta panostaa enemmän. Itse kasvissyöjänä en ole lihan ystävä, mutta esimerkiksi erilaisia salaatteja ja cocktaileja olisi voinut olla runsaammin. Olimme muuten samana kesänä kuin vietimme omia häitä, häissä, jossa oli maailman parhaat ruoat. Morsian oli ravintola-alan ammattilainen, ja itse suunnitellut ja osittain toteuttanut menun. Nyt nousi vesi kielelle :P369


370


Muistilistat. Minulla oli ehkä kymmenen eri listaa tallennettuna wordissa, joihon listasin kaikki asiat jo etukäteen, ettei mikään varmasti unohdu. Listat oli toimivia. Ainoita mokia sattui pitopalvelun puolelta, ja jälkikäteen ajattelin, että olisi pitänyt itse kirjoittaa myös heidän muistilistat. Virheet olivat hyvin peniä, mutta ärsytti, kun olin niistä monta kertaa kuitenkin maininnut. Esimerkiksi juusto unohtui juhlapöydästä ruoalla kokonaan (viimeisenä olleelle hääparille kiikutettiin kun huomatettiin, mutta vieraat jäivät ilman). Toinen pikkujuttu oli esimerkiksi se, että sanoin monta kertaa ennen juhlaa, etten halua hääkakun päälle muovista avioparia pönöttämään. No siinähän se seisoi kun menimme leikkammaan kakkua. Onneksi sen sai pois kuviin, toki kakkuun jäi jälki. Samantyylisiä pikkujuttuja oli useampia. Olivatpa muuten säälittävän pieniä mokia kokonaisuuden kannalta näin kirjoitettuina, noita ei kannata enää muistella!

Ohjelma. Ammattitaitoisiin musisoijiin kannattaa panostaa (tämä puoli toteutui hyvin juhlassamme), sillä sillon ei tarvitse jännittää esiintyjän puolesta. Mielestäni muut ohjelmat saavat olla rentoja ja kepeitä, mutta tyylikkäitä. Ohjelmaa ei saa olla liikaa (tietysti suhteellista), etteivät vieraat pitkästy. Sama juttu taukojen kanssa. Ruoka- ja kahvitaukojen lisäksi ulkoilutaukoja tulee olla, mutta ne eivät saa olla liian pitkiä. 371


Kirkkomusiikki. Kirkkomusiikki on ensimmäinen fiilis häistä ja myös siihen kannattaa panostaa. Meillä oli huilisti ensimmäisessä marssissa, ja mielestäni musiikki oli juhlava aloitus.

Lapset. Kaikki eivät halua lapsia juhliin, mutta minusta lapset kruunaavat juhlan. Meidän juhliin kutsuttiin suvusta oikeastaan vaan kummilapset (ihan tilanpuutteen vuoksi). Kavereilla taas ei erityisen isoja perheitä ole, joten he saivat ottaa lapset mukaan. Itse nautin erityisesti lasten esityksistä; ne ovat aitoja ja niin viattomia.

Lahjalista. Mainitsimme jo kutsun yhteydessä verkossa olevan lahjalistan osoitteen. Minusta se tuntui jotenkin vähän nololta, joten pyrin muotoilemaan asian mahdollisimman sievästi. Tyylin "Jos haluatte muistaa meitä lahjalla....Tärkeintä on kuitenkin että olemme teidän ajatuksissanne.." Mutta oikeasti lahjalista on tosi kätevä, sillä kyllähän vieraat yleensä jotain haluavat ostaa, ja näin ei tule turhaa tavaraa. Tärkeää on, että lahjalistalla on myös edullisia juttuja, joita voi ostaa yksin häihin tuleva. Meille tuli muutama lahja listan ulkopulolta (toki ymmärrettävää, että vanhemmat ihmiset eivät välttämättä verkkoon eksy), ja sallittua sekin. Itse asiassa ne (mm. kastehelmi -sarjaa, lihaveitsiä, tarjottimia, kakkulapio) ovat kyllä olleet kovassa käytössä.

Kiitoskortit etukäteen. Me otimme kiitoskuvat etukäteen. Halusin taiteellisen kuvan käsistämme, jossa vihkisormus näkyy. Tämä kuva oli helppo ottaa etukäteen, kun ei tarvinut kampauksia yms. Jälkikäteen postista tuleva kiitoskortti on kyllä kiva muisto, mutta jo häissä saatavat kortit säästävät aikaa, vaivaa ja rahaa. Meidän kuvat liimattiin taitetuille korttipohjille, ja näin niistä saatiin kiva lisä ja näyttävyyttä koristeluun.

372


Ohjelmat valmiina. Tulostimme ja näpersimme itse muun muassa kutsukortit, kiitoskortit ja menut. Päätin, että kirkko- ja hääohjelmat painatamme valmiiksi. Oulussa Multiprintistä sai kopiot edullisesti. Ohjelma hioitui ja varmistui valmiiksi loppuvaiheessa, eikä silloin enää kiinnostanut alkaa ite niitä tulostamaan.

Kutsu. Mielestäni kutsu on kiitoskorttia tärkeämpi. Kutsun ulkoasun ja tekstin muotoilun perusteella kerrotaan vieraille jo paljon tulevien häiden hengestä. Me askartelimme hintalapputyylisen kutsun, jossa oli muun muassa kolme pikkukuvaa meistä.

Ilmapallot kirkon portailla. Ei mikään pakollinen juttu, mutta meidän häissä tärkeä. Riisiä saa harvassa paikassa enää heittää, ja itse olen vähän kyllästynyt saippuakupliin, joten halusin jotain uutta. Ilmapallojen päästämisessä ei ollut onneksi kirkonkaan puolelta ongelmaa (vähän hirvittää kenen pihalle raadot ovat laskeutuneet :D). Ilmapallojen taivaalle lennättämisestä tuli kiva ja symbolinen ohjelmanumero. Pallojen kanssa olisi saanut myös kivoja potrettikuvia, mutta meidän ilmapallojen toimitus viivästyi, joten emme ehtineet niitä ottaa.
373

374

Kauneusrutiinit. Ennen häitä kannattaa mielestäni panostaa hemmotteluun (varsinkin jos ei sitä muulloin tee). Minä kävin muun muassa hampaiden valkaisussa ja manikyyrissä. Myös sulhasen kauneudenhoitoon kannattaa kiinnittää huomioita. Itse ehostan vain kevyesti, mutta voisin kuvitella että meikkaaville kunnon meikki on myös todella tärkeä toimenpide itsevarmuuden takaamiseksi. Meillä oli myös tosi hyvät kampaajat, ja hiuksiin oltiin tyytyväisiä (Welhottaret Oulussa).

Pidä kiinni omista jutuista. Jos sinulla on jotain tiettyjä juttuja, joista olet esimerkiksi aina haaveillut tai haluaisit ehdottomasti häihin, niistä kannattaa pitää kiinni, muuten jää harmittamaan. Minun ehdoton ykkösjuttu häihin oli karkkipöytä. Tuo Jenkeistä Suomeen rantaunut tapa ei ollut vielä kovin yleinen pari vuotta sitten. Nyt jonkinlainen karkki/herkkubuffet taitaa olla lähes kaikilla. Itse tilasin makeiset tukusta kotiovelle (Urjalan makeitukusta). Teemaan sopivia karkkeja oli valkoiset ja vaaleanruskeat (liitulakuja, valkoisia vaahtiksia, valkosuklaarusinoita, valkoisia toffeepalloja, toffeeneliöitä, kinuskiufoja). Meillä oli myös tikkariteline, jonka spreijasin valkoiseksi. Yritin etsiä valkoisia tikkareita tosi monesta paikasta, mutten löytänyt, joten tyydyin keltaisiin muumitikkareihin. Muumikuori toki otettiin pois ja päällystettiin sellofaanilla.


375


376


Hääalbumi-vieraskirja-kombo. Mielestäni pelkkä vieraskirja nimineen on vähän turha, sillä meillä ei tule käytettyä sitä missään muualla kuin häissä. Ostinkin paperisivuisen albumin vieraskirjaksi, johon liitin myöhemmin hääkuvat. Näin nimet eivät mene hukkaan. Askartelin albumiin myös hieman tietoja meistä, ja vieraat niitä halutessaan lukivat.


377


Ja lopuksi vinkki morsiammille. Panosta sulhaseen. Tärkeintä on toinen. Oma mies oli ainakin hääpäivänä maailman mukavin, ihanin ja komein. Veikkaanpa, että kaikki morsiamet yhtyvät noihin sanoihin [ei siis minun mieheni ihanuuteen, vaan oman ;)].


Ja seuraavaksi vinkkejä asioista, joilla on myös merkitystä fiilikseen ja juhlien onnistumiseen. Mutta näihin asioihin ei tarvitse oman kokemuksen mukaan panostaa ihan koko elämäänsä.

Kirkkokoristelu. Kirkot ovat juhlavia ilman suurenmoista koristelua. En nyt muista, laitoimmeko itse kukkia tms. kirkkoon. Alttarilla oli jo valmiiksi kukkia, joten veikkaanpa että emme. Kirkko kyllä itsessään vaikuttaa hääfilikseen. Halusimme aivoitua Kempeleen todella vanhassa puukirkossa, joka sopi hyvin juhlatilana toimineen navetan kanssa yhteen. Ensifiilis häiden tunnelmasta syntyy kirkossa. Ja jo etukäteisfiilis. Moni sisaruksistani on mennyt naimisiin juhlavassa tuomiokirkossa. Itse en halunnut niin isoon tilaan: olisi ollut aikalainen kontrasti hypätä tuomiokirkosta vanhaan navettaan.


378

Häämekko. Häämekkoa käyetään vain yhtenä päivänä (yleensä), joten siihen en itse satsannut ihan kauheasti (esimerkiksi sormuksiin verrattuna). Täytyy kyllä myöntää, että hankin kaksi mekkoa. Häissä käyttämäni mekon tilasin DressFirst:stä. Aluksi se vaikutti hyvältä. Mutta järkytyin etukäteen otetuissa kiitoskuvista mekon sopimattomuudesta minulle. Osassa kuvissa näkyivät myös kasvot, ja pää näytti todella kapealta kuohkean mekon, joka korosti lantiota, rinnalla. Päädyin sitten hädissään kokeilemaan kaverini omaa ja siskon mekkoa. Ne eivät olleet hyviä, joten ostin kaverin kaverin siskon yksinkertaisen mekon mekon (joka nykyään kaverini), menipä monimutkaiseksi. :D Lopulta päädyin kuitenkin alkuperäiseen mekkoon, sillä siinä oli mukavampi olla. Noihin mekkoihin ei todellakaan palanut suhteessa erityisen paljon rahaa. Toki mekon pitää olla mieluinen ja erityisesti mukavuus on tärkeää.


379


Makeat leivonnaiset. Makeiden leivosten ystävänä päätimme panostaa niihin enemmän ruoan sijasta (pääruoka tuli pitopalvelusta).Makeita leivonnaisia meni tosi vähän, eikä niitä olisi tarvinut olla niin montaa lajia. Syynä tuohon vähäiseen menekkiin oli varmasti karkkipöytä, josta vieraat pystyivät hakemaan karkkia koko juhlan ajan. Toisaalta ihan parasta juhlissa on se herkkujen jälkikäteen mutustelu, ja nyt niitä jäi kunnolla. Kotoa olen oppinut tavan, että juhlissa pitää aina olla liikaa tarjottava, ettei vaan vahingossakaan lopu kesken :). Makeiden leivonnaisien tekemisen jaoin sukulaisille, ja tein vain murto-osan itse. Hääkkku aiheuttaa leipojissa suurinta stressiä, joten tilasimme Antellilta raparperihyvekakkuja. Erittäin viisas päätös, sillä kahvipöydän kruunua ei tarvinut stressata, ja maku oli taattu.


380

381

382

Askartelu. Liiallista stressiä pipertämisestä ei kannata ottaa. Koristeita saa valmiinakin. Itse kyllä nautin askartelusta. Värkkäsin juhliin yhdessä kaason kanssa mm. pilttipurkkeista tuikkukupit, toivepuun, kansion meistä, karkkipöydän koristelun ja nimikoitua tulitikkuaskeja vieraslahjaksi. Karkkikupit teimme kakkualuspapereista, ja ne olisi kyllä voinut ostaa valmiinakin. Mutta toisaalta nautin kyllä askartelusta, sillä tein ne ajoissa. Juhlatilaan riitti kukkien ja eri paikkoihin ripoteltujen tuikkukuppien lisäksi koristelut muutama valkoinen pom pom (ikeasta). Tyyliin sopivat romanttiset lyhdyt olivat jo valmiiksi juhlatilassa (384).


383

384

385

386

Kukat.Tilasimme kaikki kukat kukkakapuasta. Pallomainen kimppu ei ollut ihan mieleinen, sillä tilasin nimenomaan rentoa "kedolta poimitun" näköistä kimppua. Toisaalta hortensiasta, jota halusin kimppuun pääkukaksi, tulee väkisinkin vähän pallomainen. Hortensian lisäksi kimpussa oli krysanteemia ja neilikkaa. (Olisin halunnut pionia, leinikkiä tms., mutta elokuussa kukkakauppojen tarjonta on hyvin erilainen kuin esimerkiksi kesäkuussa). Pöydillä olleet hortensiat tilattiin myös kukkakaupasta. Tarjoilu yms. -pöytiin teimme itse rennot asetelmat sienen avulla hortensioista. Jos asettelee kukat itse esille, kannattaa etsiä kukkakauppa, jossa tilattaviin kukkiin ei tule valmiiksi sidontamaksua! Luonnonkukat olisi ollut ihanat pöydissä, mutta olisivat aiheuttaneet  liikaa stressiä viime tunneille enne juhlaa.

Häämatka. Häämatkamme Sisiliaan oli upea ja tapahtumarikas. Päätimme, että matkalla ei mietitä rahankäyttöä eikä pihistella lainkaan. Jälkikäteen ajateltuna häämatkaan ei olisi tarvinut panostaa hirveästi. Vietimme 10 yötä häiden jälkeen putkeen erilaisissa hotelleissa (4 yötä Suomessa). Ja voin kertoa että kuolaamiini hotelliaamiaisiin ehti jo vähän kyllästyä. Häämatka oli huippu ja tarpeellinen, mutta jos olisimme tehneet esimerkiksi puoli matkaa (rahallisesti) tuosta myöhemmin, olisimme nauttineet siitä enemmän Nimittäin häiden jälkeen on ilman ylellysyyksiäkin onnen huuruissa. Ihan parasta oli tulla reissun jälkeen yhteiseen kotiin; opetella elämään avioparina ja aukoa häälahjoja.

Perhekuvat. Kuten monesta muustakin asiasta tästä voi olla motaa mieltä, mutta itse en pidä tarpeellisena panostaa näihin hirveästi. En viitsisi esimerkiksi pyytää perheitä ennen kirkkoa kuvattaksi, sillä ainakin minulla juhliin tulee muutenkin aina kiire! Meidän isolla perheellä on toki yhteisiä juhlia ja kuvia usein. Otimme perhekuvat vain kirkon portailla kirkon jälkeen nopeasti; näin kaikki vieraatkin näkivät, ketä kuuluu avioparin perheisiin.

Hääauto.Hääautona meillä oli ihana valkoinen kuplavolkkari. Miehelle hääautolla ei ollut erityisesti väliä (ONNEKSI ei ole automiehiä:). Oma kriteerini oli, että haluan vanhanaikasen auton uuden sijaan. Ensimmäisenä juhlapaikasta hääautoksi luvattu tooosi vanha mersu peruuntui, ja aiheutti harmaita hiuksia. Onneksi löytyi tutun kautta tuo ihana volkkari. Hääauto ei ollut meille tärkein juttu, vaan ilman erityistä hääautoakin olisi voinut olla. Toki tuo kupla oli ihana :).


387


388Siinäpä jotain mietteitä häistä. Häitä voi olla todella erilaisia, ja havainnot tein keskisuurten (reilu 100 vierasta) ja juhlavien häiden perusteella. Häät voivat olla myös erityisen intiimit,melkeinpä vain kahden vieraan lupaus rakkaudesta toisilleen. Tai jotain ihan muuta. Silloin pätee tietysti ihan eri säännöt ja vinkit suunnittelussa!

//Kuvat: Juha Lyytikäinen

 Mukavaa loppuviikkoa (monille viimeinen koulu- tai työviikko)!8 kommenttia:

 1. Ihana valkoinen teema autoa myöten. Nuo ilmapallot on aivan ihanat<3 Me käytiin viimevuonna maistraatissa romanttisesti (ja ollaan siis oltu tooosi monta vuotta jo yhdessä). Juhlittiin kyllä sitten nuorimman ristiäisten yhteydessä pienimuotoisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Maistraatti tai muuten pienimuotoinen vihkimen on varmasti ihan erilailla romanttinen kuin isot kirkkohäät! En oo ikinä ollut maistraatissä häissä, mutta ois kiva joskus kokea.. Ehkä joskus :)

   Poista
 2. Aivan ihania kuvia ja ideoita, tykkään! Meidän häissä käytettiin (morsiamen ollessa peikkolapsi) paljon luonnon materiaalia. Sain omannäköistä, mutta ihailen kyllä tyyliäsi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu :) Luonnonmateriaalit on kyllä tosi kivoja, varmasti ollut ihania juttuja teidän häissä!

   Poista
 3. Kivoja kuvia ja hyviä vinkkejä häitä suunnitteleville. Mutta kaikella ystävyydellä, minun silmääni pistää kun lähes kaikissa lukee... halusin...myös miehellesi tulleissa asioissa. Oletko pysähtynyt miettimään, mitä miehesi kenties haluaisi ja valitsisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa viiden äiti ja kiitos! Enpä ole ikinä ajatellut, että kirjoittaisin tänne omaan blogiini erityisesti mieheni näkökulmasta, vaikka yhteisiähän nuo hääpäätökset olivat. Enkä ajattele, että minun pitäisi itse miettiä "että mitähän mieheni valitsisi", toisten ajatuksien lukeminen on sen verran haastavaa. ;) Lähinnä kysyin vain mieheltäni ihan suoraan, että mitä hän haluaa. Ja jossakin vaiheessa taisi ärsyttää kun mieheltä ei löytynyt mielipiteitä, muualta niitä olisi kyllä kysymättäkin saanut :D. Toisaalta mieheni sanoi painavan sanan asioissa, jotka hänelle oikeasti merkitsi: esimerkiksi hän halusi perinteiset häät ja ruoaksi possufilettä!

   Poista
 4. Hei! Saisinko kysyä missä tuo hääjuhlapaikkana toimiva navetta sijaitsee?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kyllä tulee viiveellä vastaus, mutta paikka sijaitsee Limingassa(Helmen pirtti/Pitojen helmi)!

   Poista