sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Meidän perheen kevätkesäkengät

Muutama vuosi sitten asuessani Helsingissä jossain vaiheessa lähes kaikille alkoi ilmetyä kirkkaita lenkkareita katukuvaan. Muistan kuinka silloin ajattelin: "minulla lenkkikengät jäävät lenkkipolulle". Kuitenkin pikkuhiljaa mieli muuttui ja taisin aloitella lenkkarikauteni leopardikuviosilla (hieman naisemmelisilla:) tossuilla. Helsingin katukuvaa ei tule enää tuossa mielessä tarkasteltua, mutta veikkaanpa että siellä on viime kesänä yleistyneet adidaksen all star:sit (jollaisia en ainakaan VIELÄ ole valmis hankkimaan) kevyiden lenkkareiden rinnalle.Oli muotia tai ei, mutta keväällä 2016 tämä rouva pukee lähes joka paikkaan adidaksen supercloud -lenkkarit (ja jalat kiittää). Adidaksien rinnalle löysin taannoin minulle ja miehelle kivat "kauppakengät" lähi-Cittarista.

261

Nämä taitavat olla vähän halppisversiot nike free tyylisistä -malleista, mutta käyvät hyvin lyhyemmille kävelymatkoille. Mies sai siniset, minä mustat (262). Ihastuin sen verran kevyisiin kenkiin, että hankin myös harmaat (263). Näitä ei vaan passaa kovin ahkerasti käyttää, jottei valkoinen pohja likaannu liikaa (onneksi on adidakset myös :D). Huvittavaa on, että yli puolenkymmentä tyyppiä on kysynyt kenkien alkuperää ja aikoinut hankkia samanlaiset (tämäkin kertoo mielestäni että kengissä hyvä hinta-laatusuhde).

262



263

Ja kun otsikossa mainitaan meidän perheen kevätkesäkengät, niin täytyyhän ne vauvankin tossut esitellä. Olen yrittänyt etsiä pikkuiselle meidän jalkineisiin mätsääviä kevyitä lenkkareita, mutta eipä ole vielä tarpeeksi pieniä tullut vastaan. Pikkuinen täyttää kesällä vuoden, ja sitten kun alkaa kävelemään, hankin tukevat ensikengät, mutta nyt kengät/tossut ovat lähinnä koristeena ja tuulensuojana. ;) H&M:ltä löytyi sitten sydäntäsärkevän ihanat mokkasiinit (264, 265). Niissä saa pikkuisemme jalat köllötellä jonkin aikaa.
264
265
                                               
Ruotsalaisen h&m:n lastenvaatteet ovat ihan lemppareitani. Sieltä löytyy trendikkäitä ja hauskoja kamppeita pikkuiselle. H&m:n tuotteet sopivat hyvin mielestäni esimerkiksi vauva-aikaan, sillä silloin vaatteet eivät ole kovin kovalla kulutuksella, sillä kaikkein kestävimpiä ne eivät ole. Mainitsenpa vielä, että viime viikoilla etsiskelin netistä tyttärelle jo ensi talven pukua (kyllä!). Päätin, että voin ostaa hintavan puvun, joka kestää tyttären myllerrykset. Vaikka hinta ei aina takaa laatua, oletan tuotteen kestävän aikaa jos maksan siitä kunnolla.

Innolla menin siten selailemaan muun muassa Mini Rodini:n ja Molo Kids:in nettikauppoja. Petyin, sillä sieltä ei oikein löytynyt omaa silmää miellyttäviä vaatteita. Mieleen nousi ajatus, että hamuavatko ihmiset tiettyä merkkejä vain statuksen takia, vai tykkääkö joku oikeasti niin paljon juoksevista rotista ja värikkäistä undulaateista että on valmis antamaan lähes mitä vain niiden edestä (toki siellä oli ihan söpöjäkin juttuja;). Intressejä merkkivaatteille lienee yhtä monta kuin käyttäjääkin, ja eihän se ole edes minun asiani (onhan minullakin omat mieltymykseni lapseni pukemisessa). Lindex:in ihana valkoinen untsikka toimi hyvin vauvalla viime talvena, mutta siitä näki, ettei kestä kovin kovaa kulutusta. No onneksi tässä on vielä aikaa metsästellä pukua ensi talveen... Ehkä kannattaisi nyt keskittyä vain kesävaatteisiin lapseen ;D!

Rentouttavaa sunnuntai-iltaa!

4 kommenttia:

  1. ompa hienot kengät
    lasten toppavaatteet kannattaa kyllä hankkia ajoissa jos haluaa mieleiset :)

    VastaaPoista
  2. Tää lenkkarimuoti sopii niin mulle:) Itse en oikein oo myöskään niitten kirjavien eläinprinttien perään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin munki nykyisen tyyliin :) En itsekään tykkää erityisesti kirjavista eläinprinteistä, mut jos joku tykkää se on ihan ok, mutta ihmetyttää jos ostetaan vaan merkin takia =)

      Poista