perjantai 4. maaliskuuta 2016

Somistin 5-lapsisen perheen kodin

Sain vastikään mieluisan tehtävän tutulta perheeltä. He kaipasivat apua alakerran somistamiseen. Pakolliset huonekalut, valaisimet yms. oli hankittu kohtuullisen vasta muutettuun kotiin. Muu sisustaminen ja somistaminen oli ymmärettävästi työkiireiden ja perheen pyörittämisen takia jäänyt vähemmälle. Koti on moderni tummine ja laadukkaine kalusteineen, ja halusin tuoda sinne väriä ja lämpöä erilaisin somistein.Koko somistus lähti aikasemmin perheelle lahjaksi ostamastani turkoosista maljakosta (josta äiti kovasti tykkäsi)(115). Tehostevärinä käytin turkoosia, mintunvihreää ja ripauksen trendikästä puuteriroosaa.


115

Monilapsisen perheen valinnoissa tulee esille käytännöllisuus. Omassa sisustuksessa suosin vielä runsaasti valkoista, mutta tänne sitä ei paljoa haluttu sen arkuuden takia (ymmärrettävää). Värimaailmana tehostevärien lisäksi suosinkin mustaa, harmaata, hieman valkoista, lämpöä tuovaa vaaleaa ruskeaa ja olohuoneen lampuista bongattua kultaa.


116, olohuone ennen stailausta

117, olohuone stailauksen jälkeen

118, lehtikori käännettin ylösalaisin sivupöydäksi ja sille laitettiin viherkasvi.
Verhot lisättiin lämpöä tuomaan, mutta ne pidettiin vaaleina ja läpikuultavina,
 ettei tilantuntu pienentyisi

119, uudet raikkaat tyynynpäälliset tilattiin h&m home:sta.
120, olohuone toisesta kulmasta ennen somistusta


121, hyllykön päällistä siistittin ja irtotavaroille hankittiin "paperipussi" h&m home:sta.
 Rivissä olleet kuvakehykset ryhmiteltiin kollaasimaisesti ja tauluhyllylle
 lisättiin pieniä lasimaljakoita (h6m home:sta) eukalyptuksen oksilla.


Viherkasveilla saa aina lämpöä ja raikkautta. Perheen äiti ei ollut niitä hankkinut, koska häntä mietitytti kasvien selviäminen. Valitsinkin erittäin helppohoitoiset kasvit: anopinhampaan (123), kaktuksen (127) ja palmuvehkan (132). Maljakkoon hankin eukalyptyksen oksia (121, 123 & 129), joista voi noin viikon kuluttua poistaa veden, ja näyttävät hyvältä kuivinakin.


122, Jyskistä hankitut kivat hyllyt ennen stailausta

123, hyllyjen "liian harkittua" tunnelmaa rikkomaan hankittiin pieni anopinhammas (citymarket),
 metallinen musta tuikkukuppi ja lasinen pikkumaljakko (h&m home)

Perheen yksi ongelma on valkoinen porrasseinä, joka likaantuu helposti, ja he aikovat keksiä seinälle uuden ratkaisun. Talo on täyskaksikerroksinen joten koko erittäin korkean  seinän maalaus ei onnistu. Ehdotinkin seinälle vaihtoehdoiksi helposti likaantuvaan kohtaan ulottuvaa sahalaitakuviota (esim. harmaalla kolibri sandilla) tai jotakin muuta struktuuripintaa, jonka voi ikään kuin häivyttämällä lopettaa noin puoleenväliin seinään tai jonkinlaista panelointia.

124, kaunis, mutta lapsiperheessä epäkäytännöllinen kokovalkoinen porrasseinä


Tilasin väliaikaisratkiauksi tähän seinään pilkullisia tarroja (125).Ne ovat kivan leikitteleviä ja sopivat hyvin alla olevaan kauniiseen naulakkoon, joka yhdistää liitymäkohdan materiaalit: mustan laatan ja vaalean puun (126).Tarrat eivät peitä koko ongelma-aluetta, mutta uskon niistä olevan jotain hyötyä. Ennen tarrojen laittoa hinkasin seinän monta kertaa taikasienellä ja luutulla, jotta pohja olisi mahdollisimman siisti.


125
126127, kiva kookosamppeli löytyi citymarketista ja se ripustettiin keittiön ikkunaan
(ensin keittiöön kokeiltiin kuvassa olevaa tummanhaarmata verhoa,
 mutta avaruuden takia päädyttiin samanlaiseen valkoiseen kuin olohuoneessa)

128, keittiönpöydän alkuperäinen asetelma

129, keittiönpöydälle laitettiin kirpparilta löytämääni maljakkoon eukalyptusta
 ja kaunis keraaminen alusta hyllyltä otetulle kynttilälle löytyi h&m home:sta

130, sinin rikkalapio ja harja olivat jo käytössä kuluneet

131, rikkalapio ja harja vaihdettiin sinin black -malliston tyylikkääseen uutuuteen,
h&m home:n turkoosissa metallikorissa voi säilyttää kauniisti tiskiharjoja ja -aineita


132, halkoteline siirtyi takan edestä sen viereen,
puilla täytetty teline lisää sisustukseen tunnelmaa.
 Kaunis puunvärinen makkaratikku nostettiin esille roikkumaan.

Eteinen on mielestäni yksi tärkein paikka talossa. Siihen astutaan ensimmäisenä ja se toivottaa vieraat tervetulleiksi. Ulko-oven vastakkaisella seinällä oli alunperin kuvassa 133 keskellä oleva taulu yksinään. Taulun teksti kehottaa tekemään sellaisia asioita, joista tulee onnelliseksi. Tämä positiivinen teksti saa heti vieraan (ainakin tämän) hyvälle mielelle. Mielestäni esineitä, esimerkiksi tauluja on hyvä ryhmitellä kokonaisuudeksi. Lisäsinkin taulun toiselle puolelle olohuoneesta tekstitaulun ja toiselle h&m home:n kultaiset juuttinarulliset kehykset (joihin perheen poika valitsi ketun kuvan :).

133

Yksi tärkeimmistä neuvoistani sisustajalle on: säilytä samanlainen tunnelma ja tyyli talon jokaisessa huoneessa, jotta kokonaisuudesta tulee harmoninen, toimiva ja yhteinäinen. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö esimerkiksi eri huoneet voisi olla erivärisiä, vaan yleisesti tyylisuuntaa (moderni, romanttinen jne.) sekä värimaailmaa (murrettu, puhdas jne.). Lisäsinkin olohuoneen wc:hen (134) mintunvihreät käsipyyhkeet, jotka jatkavat keittiö- ja -oleskelutilojen sävymaailmaa. Vaihdon myös perinteisen muovisen saippuapullon h&m home:n ryhdikkääseen mustavalkoiseen (sopii myöskin koko talon sävymaailmaan). Kiitos perhe x, että sain lähes vapain käsin (sisustustani saa ja tuleekin muokata oman maun mukaan) toteuttaa itseäni somisteilla!

134

Kivaa viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Mukavan tehtävän olit saanut:) Lopputulos on tosi kiva. Tuossa sen näkee, että ne on ne pienet asiat ja sommittelu. Mukavaa lauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Pienillä jutuilla saa freesattua aikalailla halutun tyylin mukaisesti. Kiitos ja samoin mukavaa loppuviikonloppua sinne!

   Poista
 2. Vähänkö kiva tehtävä!👍 Ja hyvin oot saanu laitettua kotia, nättiä ☺️ Se on jännä kuin pienillä asioilla voi huoneen ilmettä muuttaa. ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyylä voi muuttaa haluttuun suuntaa ilmettä pikkujutuilla, ja nyt ei ollutkaan tarkoitus tehdä mitään isoa.. :)

   Poista
 3. Eksyin blogiisi etsiessäni vinkkejä tyttäreni huoneeseen:). Hauskan tehtävän olet saanut. Tässä kivoja värejä ja jotkut yksityiskohdat itsessään todella kivoja.Tosin mielestäni talon tyyliin sopisi paremmin muutama laadukas, selkeä huonekalu, pari näyttävää ja muhkeaa tyynyä korostamaan sohvaa, oikeasti iso ja näyttävä viherkasvi lämpöä tuomaan sekä jokin katseenkiinnitävä ja kooltaan hieman isompi taulu katseenvangitsijaksi. Makuja on onneksi monia:) blogisi oli virkistävä tuulahdus noin muuten.

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Ja makuja on monia. Minulla oli tarkoitus juuri rikkoa yksinkertaista ja liian selkeää linjaa, mutta somistuksen tuli olla kuitenkin tyylikäs (itsellä esim. pikkujuttuja ja värejä paljon enemmän). Somistus oli tarkoitus toteuttaa pienellä budjetilla (ja tuotteet hankittiin ainoastaan h&m home:sta ja cittarista, olisi kyllä voinut mainita tekstissä että edullisuus oli myös yksi lähtökohta). Budjettiin ei olisi mahtunut esimerkiksi iso ja loistelias taideteos, mutta sellaiset ja muutenkin selkeä tyyli ovat jo omassa maussani menneitä (ja perheellä ei ollut erityisiä vaatimuksia). Lisäksi huonekaluja ei muutettu lainkaan, ja viherkasvikin oli jo ennestään talossa sekä tyynyn sisällykset (toki olisin uutena ostanut esimerkiksi untuvasisällykset yms., mutta tämä riitti nyt). Ja mielestäni sisustuksen tulee sopia myös talon yläkerran ja makuuhuoneen sisustukseen, jotka ovat lapsiystävällisiä ja värikkäämpiä. Ja nyt taitaa olla trendisuuntana enemmän "pienet tavarat" ja ei niin harkittu sisustus, ja vähän niiden mukaisesti sisustuskin ;)

  VastaaPoista
 5. Mun mielestä stailaus on tosi hyvin onnistunut. Tollasen kaktussamppelin haluan kyllä itsellekin.
  -Niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kiva! Olin kyllä tyytyväinen lopputulokseen pienellä vaivalla.

   Poista