keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

(lapsi)perheen säilytysratkaisuja

Erilaiset säilytysratkaisut ovat usein erilaisten perheiden, erityisesti lapsiperheiden, sisustuksen issue. Kirjoittelin blogini toisessa tekstissä diy-säilytyspussukoista, joissa voi säilyttää mm. leluja. Tätä postausta on luettu eniten. Syynä lienee lukemismäärälle blogin uunituoreus, mutta ajattelin kirjoittaa erilaisista säilytysratkaisusta lisää, sillä niissä tarvitaan joskus kekseliäisyyttä. 

176

Avonaisuus ja keveys ovat päivän sanoja säilytyksessä (olen tainnut jo useampaan kertaan toistella ;). Avonaiset hyllyt ovat kauniita, muttei kaikista käytännöllisimpiä säilytysratkaisuja varsinkaan lapsiperheissä. Pikkukädet ehtivät purkaa päivässä avonaisen hyllyn monta kertaa ja kaapinovien taakse saa kätevästi piilotettua sekalaista tavaraa. Lapsiperheestä sitä nimittäin löytyy; on lelua, pinniä, pulloa, kerholappua, villasukkaa ja peliä. Järkevää onkin sijoittaa avoimet hylly ylemmäs, ja hankkia lattian tasolle ovellisia hyllyjä. Tänä keväänä tuunaamani keittiön "avohylly" on edelleen käytössä, ja olen tykännyt siitä kovasti. Kuvassa 176 hylly tänä maaliskuisena iltana.


177

178, pikkuinen tykkää leikkiä vanhempien läheisyydessä
(tässä perheessä oleskellaan pääasiassa olohuone-keittiöaluleella)

Useissa blogeissakin vilisseet house doctorin pyykkikassit toimivat hyvin esimerkiksi lapsen leluille. Minäkin omistan yhden sellaisen, ja on aiemmin tainnut kuvissa vilahtaakin. Tämä yksilö toimii meillä alakerrassa lapsen lelukorina (177). Ostin kyseisen version sisustuskaupasta, mutta näyttääpä samantyylisiä ilmestyneen mm. prismaankin. Kassi seilaa olohuoneen ja alakerran makuuhuoneen välillä. Olen huomannut joidenkin perheiden ratkaisujen olevan  niin järkeviä, että lapset saavat levittää lelunsa ainoastaan tiettyihin paikkoihin, eikä esimerkiksi olohuone-keittiöakselille. En voisi kuitenkaan kuvitella tällaista järjestelmää meille, joten saan useamman kerran päivässä kerätä kaikki lelut piiloon jos haluan välillä hieman siistimmän ja avaramman näköistä. Lelujen säilömisessä ja leikkipaikoissa lienee niin monta oikeaa tapaa, kuin perhettäkin. 

179


Meillä ei ollut valmiina allaskaappia alakerran wc:ssä. Ensin mietimme sellaisen laittoa. Kuitenkin laitto olisi vaatinut myös altaan vaihtoa (paketteja löytyi kyllä todella edullisesti). Halusin kokeilla kyseiseen tilaan avonaisen hyllykön käyttöä. Ikealta löytyi kiva musta rautainen allashyllykkö (179), joka sointuu hyvin mustiin pyyhekoukkuihin. Hyllyn tavarat vaihtelevat. Perusvarustuksena siinä on kuitenkin kodin1:stä hankitut kangaskorit, joita meiltä löytyy mm. siivouskaapista sekä lapsen vaatekaapista. Lapsukainen ei ole vielä siinä iässä, että hyllyltä kerättäisiin tavaroita pois, ja wc muutenkin lienee paikka, johon lasta ei ilman valvontaa päästä. Vaikka tämä ratkaisu ihan kiva onkin, laittaisin tällä hetkellä kyllä ehkäpä ovellisen kaapin wc:hen, sen verran kirjavia tavarat ovat. Sen sijaan uuteen keittiöön valitsisin ehdottomasti avonaiset hyllyt ylös. Meidän yksilö on pysynyt hyvin siistinä, sillä sinne eksyvät vain  silmää miellyttävät astiat.

Lopuksi esittelen vielä pari säilytysratkaisua stailauskohteessani, sillä en ole aiemmin niitä esitellyt. Takan viereen toivottiin jotain koria lasten koulukirjoille, lehdille yms. Prismasta löytyivät tarkoitukseen hyvänmalliset kangaspussit, joihin nahkakahvat lisäävät tyylikkyyttä (180).

180


Myös keittiön tasolle toivottiin entisten kahden kiiltävän valkoisen muovilaatikon tilalle uutta ratkaisua. Kyseiseen paikkaan löytyi lautalaatikko, myöskin prismasta (181). Puinen kori pehmentää modernin mustavalkoisen keittiön ilmettä ja sopii hyvin muun sisustuksen värimaailmaan. Peitin korin aukot hirsikuvioisella pahvilla, jotteivat eriväriset tavarat ”paista” sen väleistä.

181

Me suuntaamme loppuviikosta todennäköisesti etelä-Suomeen pääsiäisen viettoon. Tarkoituksena olisi aikataulujen salliessa postailla hieman vanhempieni kodin pääsiäistunnelmasta.
 Kiireetöntä kellokeskiviikkoa!

2 kommenttia:

  1. Ja mikä tärkeintä: viehättävä luonne lapsella. :) Kauan mietin, että julkaisenko lapsen kuvaa, tuntui sopivan tekstiin ja onneksi koko kasvot eivät kokonaan näy.

    VastaaPoista