keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Tammikuun tavoitteena tavarataivaan tuhoaminen

Tästä se lähtee :
Joulun jälkeen olen puunannut ja tuunannut. Samalla kun joulukoristeet on keräilty varastoon pölyttymään, olen heittänyt kaikkea turhaa poissa. Pääosin turhalla tarkoitan lapselle pieneksi jääneitä vaatteita ja tavaroita. Myyntiin on mennyt muun muassa kaukalot telakoineen ja istuinkausi autossa on vauvallamme avattu! Olen onnistunut turhan tavaran karsimisessa mielestäni hyvin, mutta kyllä sitä aina jostakin riittää. Suurin vaihtokohteeni tammikuulle (tähän mennessä) on olohuoneen sohva.

kuva 1, valkoinen nahkasohva

Kyllästyin raskaaseen valkoiseen nahkasohvaan (kuva 1.), joka oli kyllä todella käytännöllinen puklailevan lapsen kanssa. Uusin ihastukseni on ikean sinnerlig–mallisto, jossa on käytetty runsaasti materiaalina korkkia. Haluaisin yhteen makuuhuoneeseemme korkkiseinän, mutten ole sellaista Suomesta löytänyt, ruotsalaisissa lehdissä on niitä ollut jo jonkin aikaa. (Olen kyllä vaihtanut jo korkin päre –mahdollisuuteen, mutta seinästä puhetta enemmän kun on sen aika.) Sinnerlig–mallistosta löysin myös mielestäni aivan ihanan sohvasängyn (kuva 2.).

kuva 2, sohvasänky

Sohva on luonnonsävyistä juuttipunosta, ja siinä on keveät mustat metallijalat. Kevyt sohva on mielestäni täydellinen meidän”ei niin suureen”olohuoneeseen. Tein sohvaan patjan petauspatjasta, jonka päällystin valkoisella pussilakanalla (yhdestä lakanasta sai kätevästi kaksi päällistä, niin toista voi käyttää pesun aikana). Pehmeyttä ja runsauttaa sohvaan sain lisäämällä vanhoja sohvatyynyjä ja tarttuihan niitä mukaan muutama uusikin. Ikeassa olisi ollut myös valmiina patja kyseisesen sohvaan. Kyseinen patja oli omaan makuuni liian napakka ja teinkin version, joka antaa rennomman vaikutelman. Uudella sohvalla on mukava aloittaa vuosi 2016 sekä uusi blogi. :)

6 kommenttia:

 1. Ompa tyylikäs ja erilainen sohva..

  VastaaPoista
 2. Ihanan näköinen sohva! Osaat sisustaa hyvin! :)

  VastaaPoista
 3. Heippa. Kivanlaiseen blogiin tulin sattumalta. :) tuo sohva on ollut mietinnässä meidän massiivisen, erittäin mukavan/ laadukkaan sohvan tilalle.ainut miinus onkin juuri,massiivisuus. Haluaisinkin tietää, onko tuossa hyvä ottaa tirsat tai esimerkiksi somettaa pitkällään ;) ? Mieheltäni ei lupaa heru sohvan vaihtoon, jos mukavuus kärsii olohuoneessa.tosin yleensä minä en nalkuta hänen moottoripyörä, -kelkkailu yms harrastuksista ja hänellä vuorostaan ei ole tapana " estää" minun sisustus juttuja:) ehdottomasti kurkkailen blogiisi aina, kun ehdin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt huomasin tämän kommentisi :)Pitää harjotella tätä bloggerin käyttöä näköjään. Kyllä tuossa itellä ainakin onnistuu tirsojen ottaminen ja somettaminenkin joskus. :D On pehmeä kun on runsaasti tyynyjä, ja sitten patjan pehmoisuutta voi itse säädellä. Siitä ikean valmiista patjasta en osaa siis sanoa. Mieheni mielestä "olkipenkin" :D ainoa miinuspuoli on se, ettei siinä oli käsinojia johon voi pään nostaa maatessa, mutta minulle toimii ihan tyynyt, ja kyllä se mieskin tuosta tykkää. Eli suosittelisin hankkimaan!

   Poista