sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Rakkaudesta kukkiin ja Iittalaan

Tänä tammikuun viimeisenä viikonloppuna aurinko on ihanasti pilkistänyt pilviverhon takaa ja heti on hieman keväinen fiilis. Kevääseen kuuluu kukat (kuten muihinkin vuodenaikoihin) ja mielestäni erityisesti tulppaanit, joita on putkahdelut kauppoihin tammikuusta lähtien. Viikonloppufiiliksissä ostin kotiimme pitkästä aikaa kyseisiä kukkia. Jotenkin huvittaa, että siskollani oli joulunaikaan tulppaaneja, ja mielestäni ne eivät sopineet joulutunnelmaan ja näyttivät valjuilta. Nyt kun on vierähtänyt kuukausi eteenpäin, minä sytyn niistä täysin. 

47

Rakastan leikkokukkia, ja mieluinen väri on valkoinen. Olenkin sanonut miehelle että kun ostat kukkia, osta valkoisia, lajikkeella ei väliä. Tämä järjestelmä on toiminut ja rouva on tykännyt (alussa tuli karttamiani tummanpunaisia ruusuja, mutta eihän lahjasta tohdi muuta kuin olla kiitollinen).  

Tällä kertaa kukkaostoksilla päätin visusti olla ostamatta pelkkää valkoista. Mutta ovathan nuo puhtaan eleettomät valkoiset kukat todella kauniita kauniita ja kukan ollessa valkoinen varren vihreys pääsee oikeuksiinsa. Joten ostin toiseen maljakkoon vain valkoisia kukkia. Tylsyyden välttämäsiseksi sekoitin tulppaanien kanssa  oksaneilikkoja ja luonnonoksia rentoon kimppuun (kuvat 47 ja 48). Yksinkertaisuuden kukissa olen unohtanut jo kauan sitten.

48
Toiseen maljakkoon oli sitten omasta päätöksestä hankittava värikkäitä kukkia. Ostin haalean punaisia tulppaaneja (kuva 49), jotka ovat kyllä kaunita ja herkkiä. Saa nähdä, milloinka tämä rouva uskaltautuu tummansävyisiä kukkia hankkimaan, vielä ei ole sen aika, vaikka sisustus tummuukin jatkuvasti. :)

49

Ja kukista pääseekin helposti seuraaviin ihastuksiini: Iittalan aalto –maljakkoihin. Meiltä niitä löytyy tällä hetkellä 4 eri kokoista (kuva 50). Taidan kartuttaa keräilykokoelman alkua, jos säilytystila kasvaa. Iittalan aalto -maljakkoja saa tänä vuonna myös kauniin smaragdin sävyisenä; rohkea värivalinta, itse suosin mielestäni ajattomampaa kirkasta ja valkoista lasia. 

Meille kotiutui myös vastikään kuvissa 47 ja 48 oleva keväisen vihreä iittalan nappula –kynttiläjalka. Ennen ajattelin etten halua tuota lähes jokaiseen "blogikotiin" kuuluvaa symbolia, mutta ihastuin tämän vihreän keväiseen väriin. Ja kyllähän nuo monia koteja koristavat eriväriset nappula kollaasit ovat kaunnita ja näytäviä. Toisaalta vihreä väri myös mietitytti, sillä se ei toimi mielestäni esimerkiksi talvella. Kynttilänjalka saattaakin muuttua syksyn tullessa tummemaksi, tai sitten on hankittava uusi. Tuossa vihreän sävyssä on mielestäni lupaus keväästä ja se saa liekinkin eri lailla hehkumaan. Nappulan kynttilä on palanut joka päivä hankinnasta lähtien, talviset kynttilänjalat on jo aika siirtää kaappien perukoille ensi joulua odottelemaan.

50
Mielestäni Iittalan tuotteet ovat kauniita, ajattomia ja kestäviä. Niillä on myös jälleenmyyntiarvoa. Iittalalta löytyy meidän kodissa aaltojen ja nappulan lisäksi ainakin mustavalkoista taika-astiastoa, kastehelmeä, verna -laseja (olen saanut rippilahjaksi ja edelleen tykkään!) sekä syviä ruokalautasia. Hienoa suomalainen ajaton design! 

51

Ps. Perjantaina kuvatuissa kuvissa kukat ovat nupullaan, nyt ne jo lötköttävät kauniin rennosti auenneina (kuva 51) :)

Pyhäillan jatkoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti