tiistai 19. tammikuuta 2016

Maailman edullisin torkkupeitto!

Torkkupeitto. Viltti. Huopa. Shaali. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kaappini pursuilevat erilaisista vilteistä ja torkkupeitosta. Niillä on mielestäni helppo vaihtaa sisustuksen ilmettä sekä väritystä. Pääosassa kaikki torkkupeittoni ovat valkoisia: on villaista, puuvillaista, rypylää, fleeceä ja karvaista. Valkoisen lisäksi löytyy muutama värikäskin. Mutta ei yhtään harmaata ja harmaa sattuu olemaan tällä hetkellä väri jota rakastan sisustuksessa. 

24

Kävin viime viikolla Ikealla ja päätin olla ostamatta mitään turhaa, sillä olen aikamoinen sisustusostelija. Kangasosastolla silmiini hyppäsi (vaikka kuinka yritin siristellä ;) ihanan lumoavia harmaita neulos- ja villavilttejä. Raskas huopa kädessäni pohdin, että vienkö kaappieni täytteeksi jossain vaiheessa joutuvan usean kympin maksavan viltin kotiin, vai jätänkö sen kaupan hyllyjä koristamaan. Tiesin, ettei viltin ostaminen olisi järkevää, kaappien jo pursuillessa niistä. Mutta toisaalta haluaisin jotakin ihanan huopaisen harmaata kotiimme. Sitten silmiini sattui polarvide -fleecehuopa (kuvassa 24). 
25
                                           

Nuo neljän euron kevyet polarvide -huovat ovat kokemuksesta mukavan pehmeitä ja lämpimiä. Huovan pallomainen reunaleikkaus ei kuitenkaan miellytä silmääni (kuva 25, lainattu ikean sivuilta), vaan tuo mieleeni lapsuus- ja teiniaikaiset huoneeni ja saa viltin näyttämään hieman tyylittömältä. Päätin ostaa viltin ja tuunata sen sopivaksi. Yksinkertaisesti vain leikkasin reunakuvion poissa. Lopputuloksena minulla oli mielestäni tyylikäs, edullinen ja käytännöllinen viltti. Viltti näyttää hieman kauniilta villasekoitteelta, joka ei kuitenkaan ole  pistelynsä ja kirvelynsä ansiosta mukava paljaalla iholla. Tuo ikean neljän euron huopa on ollut kovemmassa kaytössä kuin aikasemmat arvokkaammat vilttimme. Syynä lienee se, että huopa on niin helppohoitoinen ja edullinen. Ja näin sitä ei tarvitse varoa, vaan puklailevan lapsenkin voi siihen huolettomasti laskea (kuva 26).

26
Oikein huvittaa että olen niin onnellinen yhdestä pikku huovasta! Osa muista ostoksista (esimerkiksi juuttiset tyynynpäälliset eivät toiminetkaan) jäivät kaapin perukoille jatkoa odottamaan.

Ps. Ikean tuotteet kuuluvat myöskin lemppareihini; yleistyksenä ruotsalaiset ovat vain trendikkäämpiä ja rohkeampia sisustajia.

Timanttisia torkkuja tiistaihin!

2 kommenttia: